lauantai 16. elokuuta 2008

Vaatekaapin karsinta, osa V: hansikkaat ja päähineet

Syksyn tullessa on hyvä aika käydä läpi kaikki päähineet ja käsineet, ja karsia joukosta turhaa tilaa vievät pois. 
  1. Kaikki parittomat käsineet. Samoin kaikki reiälliset sormikkaat, joita et ole saanut korjattua koko edellisenä talvena.
  2. Mainospipot ja -lippikset. Pipot ovat useimmiten rumia ja materiaalina on jotakin keinokuitua, joka ei lämmitä mutta joka kylläkin sähköistää hiukset. Myös neonvärit ja jättitupsut kuuluvat kierrätykseen. Lippis on kesällä ok, paitsi jos otsassa lukee isolla ELANTO.
  3. Huivit, joita et ole pitänyt yli viiteen vuoteen.  Luultavasti kaapin kätköihin hautautuneet huivit ovat väriltään epäpukevia tai kuosiltaan niin erikoisia, että ne ovat siksi jääneet pitämättä. Joukossa saattaa olla myös silkkihuiveja, joille on vaikea keksiä hyvää käyttötapaa, tai pikkuliinoja, jotka eivät enää ole muodikkaita. Jos et ole moneen vuoteen keksinyt näille järkevää käyttöä, tuskin niin tapahtuu jatkossakaan.

Villaiset kaulaliinat saavat uuden elämän pesulassa, jossa ne raikastuvat ja kirkastuvat entiselleen. Kaulaliina kerää yhden talven aikana yllättävän paljon likaa itseensä, sillä se on usein paljasta ihoa vasten. Sama koskee pipoja ja muita päähineitä. Niiden ajoittainen  puhdistaminen on paikallaan, sillä kankaaseen tarttuu luonnollisesti hiuksista hikeä ja rasvaa. Koppuraiset nahkahansikkaat saattaa saada pehmeiksi tavallisella käsirasvalla. Käsineet käteen ja sitten laitetaan käsirasvaa ihan kuin hanskoja ei olisikaan. Lopuksi annetaan imeytyä hyvin. 


(Kuva: Sakari Sauso)

Ei kommentteja: