keskiviikko 6. elokuuta 2008

Täydellinen vaatekaappi

Jos tavoitteena on täydellinen vaatekaappi, lienee paikallaan määritellä, mitä sillä tarkoitetaan. Tällä kertaa puheenaiheena on vaatekaapin sisältö, ei se varsinainen komero.

Jokaisen täydellinen vaatevarasto on erilainen. Valikoimaan vaikuttaa monet asiat; työ, asuinpaikkakunta, harrastukset, vartalomalli, ikä, henkilökohtaiset mieltymykset jne. Olennaista on, että vaatekaappi palvelee omistajaansa, eikä jätä pulaan missään tilanteessa. Täydellinen vaatekaappi on sellainen, että sen edessä ei tarvitse tuskailla, ettei ole mitään päälle pantavaa.

Täydellinen vaatekaappi on koottu siten, että vaatteista voi yhdistellä erilaisia kokonaisuuksia. Vaatteet ovat niin hyvälaatuisia, kuin budjetti suinkin antaa periksi. Vaatekaapissa ei lymyile järkyttäviä muotivillityksiä suoraan 80- ja 90-luvuilta. Täydellinen vaatekaappi ei muutenkaan ole riippuvainen muodista, sillä sen perustukset muodostuvat ajattomista vaatekappaleista, jotka voi tarpeen tullen asustaa viimeisen villityksen mukaan.

Yksi tyypillisistä vaatekriisien syistä on se, että vaatteet jotka muuten olisivat tilanteeseen täydelliset, eivät juuri sillä hetkellä ole katseita kestävässä kunnossa. Siksi säännöllinen karsinta on tärkeää, sillä se estää tehokkaasti edellä mainittuja paniikkitilanteita. Sukkahousukriisit vähenevät, jos kaapista ei kerta kaikkiaan löydy silmäpakoisia pareja. Toisaalta jos vaatteisiin on investoinut runsaasti, niitä kannattaa myös hoitaa huolella.

Maailma on pullollaan listoja siitä, mitkä vaatekappaleet kuuluisi jokaisen naisen vaatekaapista löytyä. Jotkut vaatekappaleet kieltämättä ovatkin niin monikäyttöisiä, että niiden hankkimista voi suositella. Esimerkki tällaisesta on siistit, suorat mustat housut.  En silti usko, että olisi olemassa yhtä, kaikille sopivaa täydellistä vaatevalikoimaa. Jos farkut eivät kerta kaikkiaan ole tyyliäsi, on turha hankkia sellaisia vain, koska listassa luki niin.

Täydellinen vaatekaappi ei synny käden käänteessä, mutta sitä kohti on hyvä pyrkiä. 

Ei kommentteja: