tiistai 5. elokuuta 2008

Vaatekaapin karsinta, osa II: sukat ja sukkahousut

Sukkalaatikko sisältää varsin usein samanlaisia epämääräisiä vaatekappaleita kuin alusvaatehyllykin. Nämä kaikki voi heittää suoralta kädeltä menemään:
  1. Rikkinäiset. Monilla naisilla on uskomaton vimma säästää rikkinäisiä sukkahousuja ties millä verukkeella. ”Niitä voi pitää saappaiden kanssa.” ”Ne maksoi niin paljon!” Hohhoi. Jos kaapista löytyy yhdetkään ehjät, kuka valitsee niiden tilalle rikkinäiset? Kun saappaat otetaan sisällä pois, reikä on jälleen näkyvillä. Vaikka sukkikset olisivat olleet kuinka kalliit, ne ovat reikäisinä yhtä käyttökelvottomat kuin euron maksanut pari. Siispä roskiin vaan. Sama koskee rikkinäisiä nilkkasukkia ja stay up:eja. Nilkkasukista puheen ollen, kantapäästä läpinäkyviksi hiutuneet puuvillasukat voi myös siirtää saman tien kengänkiillotuslaatikkoon. 
  2. Nyppyiset ja nirhautuneet sukkahousut. Etenkin mattapintaisilla sukkiksilla on taipumus ajan myötä nyppyyntyä. Sukkahousuihin syntyy myös ”nirhaumia”, toisin sanoen poikittaisia viivoja, jotka ilmestyvät silloin, kun säie on tarttunut johonkin kiinni, mutta ei ole mennyt poikki. Jos käytät paljon hameita, hankkiudu näistä eroon yhtä vikkelästi kuin reiällisistäkin.
  3. Stay upit, joiden silikoni on kuolettunut. Stay up joka ei pysy ylhäällä. Tarvitseeko tätä enempää perustella?
  4. Snoopy-osasto. Tiedän että nyt tulee toistoa. Mutta fakta on, että vain yksiväriset sukat ovat tyylikkäitä, etenkin nilkkasukista puhuttaessa. Voiko kukaan ottaa vakavasti ihmistä, jonka housunlahkeen ja kengän välistä vilkuttaa Maija Mehiläinen ystävineen? Sukkien kohdalla linja on tiukempi kuin alusvaatteiden, sillä ne näkyvät päällepäin. Mutta jos et kerta kaikkiaan voi luopua näistä ihanuuksista, pidä niitä sitten samaan sarjaan kuuluvien alusvaatteiden seurana sunnuntaisin. 

(Kuva: Wolford)
Reikäiset villasukat kannattaa parsia. Muuten traaginen totuus on, että mitä ohuemmasta sukasta on kyse, sen lyhyempi käyttöikä sillä luultavasti on. Huomaa kuitenkin, että stay upien ja sukkanauhasukkien kohdalla ei välttämättä kannata heittää molempia pois, mikäli vain toinen on rikki. Jos omistat useita samanlaisia pareja, varasukasta saattaa olla myöhemmin iloa.

Ei kommentteja: