tiistai 19. elokuuta 2008

Täydellisten farkkujen anatomia

Farkut ovat mahtava vaate monikäyttöisyytensä vuoksi. Niinä aamuina kun ei jaksa miettiä mitä panisi päällensä, kaapista löytyvät täydelliset farkut pelastavat tilanteen lähes aina. Sopivaan yläosaan ja asusteisiin yhdistettynä farkut toimivat yhtä hyvin kotioloissa kuin ravintolassakin, ja nykyisin niitä voi pitää useimmilla työpaikoillakin. Monipuolisuudestaan huolimatta farkut ovat kuitenkin arkivaate. Vaikka farkut yhdistäisi millaisiin asusteisiin, niiden paikka ei ole esimerkiksi häissä tai muissa vastaavissa juhlissa. Hyvä ohje on, että jos etukäteen epäilyttää, voikohan tilaisuuteen tulla farkuissa, on turvallisempaa pelata varman päälle ja laittaa jotain muuta. Sen sijaan arkivaatteena farkut ovat lyömättömät ja toimivat useimmissa vaatekaapeissa. 


Täydelliset perusfarkut ovat ns. siistit farkut, joita ei ole käsitelty kuluneiksi, repaleisiksi tai likaisiksi. Paras väri on tumma sininen, ilman paljetteja tai brodeerauksia. Ideaali leikkaus on mahdollisimman simppeli; vyötärö jää hieman navan alle ja lahkeet ovat joko suorat tai lievästi alaspäin levenevät (ns. boot cut –leikkaus). Tämän kaltainen leikkaus palvelee useimpia vartalomalleja parhaiten. Vyötärö on riittävän ylhäällä, jottei mitään pursuilisi epäviehättävästi yli, mutta kuitenkin tarpeeksi alhaalla, jotta leikkaus näyttää ajattomalta. Hieman alaspäin levenevä lahje tasapainottaa lantiota ja toimii yhtä hyvin korkokenkien kuin tasapohjaistenkin kanssa. Jos lantio ei ole ongelmakohtasi, suora lahje on yhtä hyvä. Täydelliset perusfarkut eivät siis kuulu mihinkään muotivirtaukseen ( esim. skinny jeans, erittäin matala vyötärö), vaan niiden on tarkoitus näyttää pintamuodista riippumatta hyvältä kaikissa tilanteissa. 


Farkkujen tärkein ominaisuus on istuvuus. Huonosti istuvat farkut eivät palvele mitään tarkoitusta. Vyötärön on tarkoitus mukailla vartaloa ilman, että ihon ja kankaan väliin jää monta senttiä. Kun leikkaus on itselle sopiva, pepun alle tai reiden yläosaan ei muodostu poikittaisia vekkejä. Farkut voivat olla napakat ja jopa tiukat, mutta ei niin tiukat että kaikki anatomiasi yksityiskohdat piirtyvät liiankin selvästi esiin. Taskujen paikkaan on hyvä kiinnittää huomiota. Liian alas asettuvat taskut saavat takamuksen lättänäksi ja roikkuvaksi. Huonot taskut yhdistettynä liian tiukkoihin, matalavyötäröisiin pillifarkuihin, saavat aikaan todella karmaisevan vaikutelman. Sopivan korkealla olevat taskut liftaavat peppua visuaalisesti. Lahkeen pituus puolestaan määräytyy niiden kenkien mukaan, joita useimmiten käytät. Hyvä ratkaisu on hankkia farkkuja eri lahkeenpituuksilla korkeita ja matalia kenkiä ajatellen. 

Täydellisten farkkujen löytäminen ei ole helppoa. Kun sellaiset tulevat vastaan, niihin kannattaa ehdottomasti investoida. Jos täydellisyys löytyy alennusrekistä tai halpahallista, osta saman tien kahdet. Apuna etsinnöissä voi käyttää www.zafu.com nettisivustoa. Muutamaan kysymykseen vastaamalla ohjelma löytää yleensä hyvän valikoiman eri merkkisiä farkkuja, jotka sopivat kuvaustasi vastaavalle vartalomallille. Kun täydelliset perusfarkut on hankittu, voi kokoelmaa täydentää trendikkäillä tai erityisesti biletyskäyttöön tarkoitetuilla farkuilla.

(Kuvat peräisin täältä)

Ei kommentteja: