sunnuntai 17. elokuuta 2008

Asiaa alushousuista

Alushousujen on tarkoitus nimensä mukaisesti pysytellä vaatteiden alla. Hyvät alushousut ovat päällepäin näkymättömät. VPL eli visible panty line pilaa eleganssin kuin eleganssin takuuvarmasti. 

Stringit ovat tähän kenties yksinkertaisin ratkaisu. Niiden tilalla sortsi-tyyppiset ja erilaiset "mummomallit" voivat myös toimia hieman väljempien vaatteiden alla hyvin. Olennaista on, että kangasta on joko niin paljon, että se peittää koko pakaran, tai että kangasta ei ole ollenkaan. Lisäksi ainakin Maidenform ja Victoria's Secret tarjoavat housuja, joiden lahkeet ja vyötärö on viimeistelty laserilla. Tällöin reunoihin ei tarvita minkäänlaisia käänteitä tai kuminauhoja, vaan housu lepää sileästi ihoa vasten. 

Jos stringit eivät ole ongelma, ne toimivat yleensä tiukkojen housujen alla parhaiten, kun taas etenkin kesäisin hieman peittävämmät mallit ovat parempia hameiden kanssa. Jos budjetti vain antaa periksi, onkin rintaliivejä ostaessa kätevää ostaa samasta sarjasta kahdet erimalliset alushousut eri tilanteita varten. Toisaalta alushousut jos mitkä ovat kuluvat käytössä, joten niitä joutuu uusimaan verrattain usein. (Täällä aiheesta enemmän.) Tällöin säästäväinen henkilö voi hyvin hankkia arkialkkarinsa vaikka mistä halpahallista kalliiden merkkipöksyjen sijaan.

Käytännöllisin alushousujen väri on ihonvärinen, nude, tai miksi sitä halutaankin kutsua. Tämä on tärkeää erityisesti kesäisin, jolloin kankaat ovat ohuita ja läpikuultavia. Valkoinen erottuu valkoisten housujen alta selvästi, mutta ihonvärinen ei. Sama koskee ohuissa kankaissa myös tummia värejä.  Mikään ei estä hankkimasta alushousukokoelmaa kaikissa sateenkaaren väreissä, kunhan alkkarit eivät erotu vaatteiden läpi. Huomaa kuitenkin, että ohuiden kankaiden alta myös erilaiset pitsit ja röyhelöt erottuvat helposti. 

Edellisestä päätellen täydellinen alushousu on siis sileä, simppeli ja ihonvärinen. Ihan kivaa mutta ei kovin seksikästä. Kauneimmat pitsipöksyt kannattaa varata iltapukujen, pikkumustien ja muiden juhlavaatteiden alle. Juhlavaatteet ansaitsevat seurakseen juhlavat alusvaatteet. Mikään ei tietysti estä pitämästä kimaltavia ihanuuksia arkenakin, niin kauan kuin ne vain pysyvät piilossa. 

Ei kommentteja: