keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Tiimalasin vastakohta

Poikamainen vartalo tarkoittaa, että siinä missä tiimalasin siluetti muodostaa S-kirjaimen muotoisia kaarteita, poikamainen vartalo on suora. Lantio on kapea, vyötärö on suora ja hartiat sopusuhtaiset lantion kanssa. Rinnat ovat pienet tai keskikokoiset ja peppu pikemminkin litteä kuin pyöreä. Ylä- ja alaosat ovat samaa kokoa. 

Tästä vartalomallista on kuitenkin kolme eri variaatiota, jotka keskenään näyttävät erilaisilta. Ensimmäinen vaihtoehto on, että olet hoikka ylhäältä alas ilman sen kummempia kurveja. Olet myös siroluinen, ja kädet ja jalat voivat olla pitkät muuhun vartaloon nähden. Toisin sanoen tarpeeksi pitkien hihojen ja lahkeiden löytäminen voi olla vaikeaa. Vaikka olet hoikka, vyötärö on suunnilleen samassa linjassa rintakehän ja lantion kanssa. Julkkismaailmassa Nicole Kidman edustaa tätä joukkoa. Toinen vaihtoehto on muuten sama kuin edellä, mutta hartiat ovat lantionta leveämmät. Monilla malleilla on tällainen vartalo. Se eroaa yläpainotteisesta siinä, että vaikka hartiat ovatkin leveät muuhun vartaloon verrattuna, käsivarret ovat hoikat ja rinnat yleensä pienehköt. Esimerkiksi Keira Knightley kuuluu tähän ryhmään. Kolmannen variaation lantio-vyötärö-hartialinja on sama kuin ensimmäiselläkin, mutta kehon rakenne on kokonaisuudessaan vankempi. Kädet ja jalat eivät ole yhtä pitkät, keskivartalo on tukevampi ja kaiken kaikkiaan vaikutelma on vahvempi ja vähemmän gasellimainen kuin ensimmäisessä versiossa. Kim Catrall on yksi esimerkki tästä joukosta.  

Yleistä poikamaisuutta voi pehmentää asusteilla ja naisellisilla leikkauksilla. Pyöreäkärkiset kengät, pehmeät, "lötköt" käsilaukut, valuvat pääntiet, pyöreät kaulukset, huivit ja muut pehmeälinjaiset vaatteet häivyttävät vartalon kulmikkaita linjoja. Vältä sen sijaan neliskulmaisia päänteitä, teräväkärkisiä piikkikorkoja ja prässättyjä housuja. Toisaalta jos haluat korostaa pituutta ja poikamaisuutta, voit valita juuri jälkimmäisiä vaatteita. 

Erilaiset epäsymmetriset leikkaukset, kuten rypytys vain toisella puolella toppia, epäsymmetriset hameenhelmat ja vastaavat häivyttävät poikamaista vaikutelmaa. Yksiväriset asut luovat yhtenäisen linjan ylhäältä alas. Erivärinen ylä- ja alaosa katkaisee linjan visuaalisesti ja voi auttaa luomaan illusiota kurvikkaammasta vartalosta. Jos vartalosi on hyvin kulmikas, valitse pehmeitä ja nukkapintaisia materiaaleja, kuten kashmir, angora, sametti, vakosametti, mokka jne. Jäykät ja kovat materiaalit kuten tweed, denim ja puuvilla korostavat kulmikkuutta entisestään. Vyötäröä voi halutessa korostaa vöillä. 

Kietaisumalliset topit ja mekot luovat vaikutelman vyötäröstä. Samoin valuvat, laajat poolokaulukset, prinsessaleikkaus paitapuseroissa sekä erilaiset rypytykset, jotka korostavat rintoja hillitysti. Jos haluat minimoida leveitä hartioita, vältä olkatoppauksia, epoletteja, puhvihihoja, halterneckeja, venepäänteitä ja ylipäätään poikittaisia linjoja ja ykstiskohtia hartioiden seudulla. Valitse sen sijaan raglan-hihoja, kimonomallisia toppeja sekä yläosia, joissa on pudotettu olkasauma. Nämä leikkaukset laskeutuvat hartioilta kauniisti, eivätkä mudosta terävää saumaa juuri olkapäiden uloimpaan kohtaan, mikä korostaa leveyttä entisestään. Kiinnitä olkasauman istuvuuteen huomiota myös jakuissa ja takeissa.

Poikamainen ja hoikka vartalomalli mahdollistaa monien sellaisten vaatteiden pitämisen, joista muut voivat vain haaveilla. Jos kuulut siihen onnelliseen joukkoon, jota on siunattu hoikilla jaloilla ja kapealla lantiolla, housujen hankkiminen ei pitäisi olla ongelma. Useimmat mallit toimivat, kunhan huolehdit siitä, että lahkeet ovat tarpeeksi pitkät. Jopa ne pelätyt laskokset vyötäröllä, samoin kuin legginsit, jotka rehellisyyden nimissä eivät yleensä pue ketään. Helmasta pussittavat hameet tuovat poikamaiselle vartalolle kaivattua naisellisuutta (päärynä ja tiimalasi näyttävät samassa hameessa hälyttävän alapainoisilta).  Trapetsileikkaus (josta varoitin aiemmin) takeissa ja topeissa on supernaisellinen, ja pukee hyvin pitkulaisia vartaloita. Ylipäätään mallit, jotka saisivat kurvikkaammat kanssasisaret näyttämään joko ylipainoisilta tai raskaana olevilta, on kuin luotu poikamaisille vartaloille. Samasta syystä kyseiset vaatteet näyttävätkin niin hyviltä mainoskuvissa, sillä useimmat mallit ovat vartaloltaan hyvin poikamaisia. 

Keira onnistuu vaatevalinnoissaan yleensä hyvin. People-lehti on ystävällisesti koonnut tämän kollaasin, jossa on kolme erinomaista asuvalintaa poikamaiselle vartalolle. Ensimmäisen mekon vyö korostaa vyötäröä, runsas helma tuo naisellisuutta, kun taas kaula-aukon leikkaus on tyylikkäästi seksikäs. Keskimmäisessä kuvassa puvun epäsymmetrinen leikkaus häivyttää tasapaksua vartaloa, samalla kun kankaan viistot rypytykset korostavat Keiran vartalon kaaria. Oikeanpuoleisessa kuvassa ylävartaloa on korostettu riipuksella ja liivillä. Väljä toppi tuo pehmeyttä ja naisellisuutta, ja kapeat farkut korostavat hoikkia jalkoja. 

Totuuden nimissä on todettava, että pari kertaa tämäkin tähti (tai joku ammatissaan epäonnistunut stylisti) on mennyt hieman harhaan. Tämä mekko lienee yksi rumimmista, joka koskaan on nähty ja lisäksi se saa Keiran näyttämään sekä nälkiintyneeltä että äärimmäisen epänaiselliselta. Tämä asu puolestaan saa korostaa näyttelijän olkapäitä hurjasti muun vartalon kustannuksella. Vaikka ymmärrän kyllä, että tuon näköisiä vatsalihaksia on suuri kiusaus esitellä...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas informatiivisesta postauksesta. Tuosta kietaisumallsita olen kyllä eri mieltä. Koska olen pienirintainen, en koskaan saa kietaisupaitoja istumaan nätisti. Not for me!!!

Jennifer kirjoitti...

Kietaisupaidoissa istuvuus voi riippua materiaalista. Trikoot tai muut pehmeät ja joustavat materiaalit saattavat istua paremmin kuin esim. puuvilla- tai pellavasekoitteet. Oletko huomannut eroa noissa? Mutta kuten sanottu, ihmiset ovat yksilöllisiä, joten kaikki vinkit eivät aina päde. Kiitos hyvästä havainnosta, laitetaan korvan taakse ja muistetaan jatkossa!