torstai 25. syyskuuta 2008

Pienemmät rinnat, kiitos!

Isot rinnat ovat sekä ilon että harmin lähde. Iltapuvut istuvat kauniisti, naiselliset leikkaukset samoin ja korsettimaiset yläosat on suorastaan suunniteltu povekkaille. Toisaalta urheillessa rinnat tuntuvat olevan tiellä, sopivaa jakkua voi olla vaikea löytää ja epätoivottua huomiota saa välillä osakseen liikaakin. Joissain tilanteissa rintojen häivyttäminen voi tuntua hyvältä idealta, ja tässä vinkkejä siihen.

Kukaan ei varmaan enää tässä vaiheessa ylläty, kun alan jälleen messuta alusvaatteista. Mutta mitä isommat rinnat, sen tärkeämmät hyvät liivit ovat. Hyvien rintsikoiden ominaisuuksista olen kirjoittanut ennenkin, mutta isorintaisille ne ovat elintärkeät. Sekä mukavuus- että ulkonäkösyistä. Vaatteet istuvat paremmin, vyötärö näyttää hoikemmalta ja selkä ei tule niin herkästi kipeäksi. Trust me on this one. Panostakaa alusvaatteisiin!

Toisin kuin ehkä voisi kuvitella, etumuksen peittäminen mahdollisimman tiiviisti ei suinkaan vie huomiota pois kookkaista rinnoista, vaan oikeastaan korostaa niitä. Poolopaidat ja t-paidat, joissa on pyöreä, solisluut peittävä kaula-aukko korostavat rintoja. Yksi syy siihen on se, että edessä ei ole mitään, mikä veisi katseen pois rinnoista, vaan alue näyttää yhtenäiseltä massalta. Sen sijaan syvään uurrettu v-aukko jakaa miehustan visuaalisesti kahteen osaan ja luo siksi pienentävän vaikutelman. Iso pääntie ei kuitenkaan tarkoita paljasta pintaa, vaan neuleiden ja puseroiden alle laitetaan kapeaolkaiminen toppi tai t-paita, mielellään hieman eri värisenä kuin päällimäisenä oleva paita. Näin pysytään edelleen säädyllisenä mutta luodaan samalla illuusio pienemmästä etumuksesta. Samaa sääntöä noudattaen kaikki sellaiset pääntien, jotka jättävät edes hieman paljasta ihoa näkyville, ovat parempia kuin tiukan umpinaiset.

Jakuissa ja takeissa yllämainittu v-efekti luodaan kauluksilla. Kapeat ja pitkät kauluksen käänteet ovat jälleen pukevammat kuin lyhyet ja leveät. Silmää voi hämätä myös pitkulaisilla huiveilla, jotka luovat jälleen pystysuoran linjan miehustaan. Huiveilla voi myös helposti peittää liian avonaisen tuntuisia kaula-aukkoja, samoin kuin koruillakin. Kietaisumallit näyttävät myös hyviltä, sillä niissä v-pääntie muodostuu luonnostaan ja alle voi jälleen pukea topin. 

Varoituksen sana nykyisistä muodissa olevista väljistä topeista. Rennosti laskeutuva kangas voi tuntua turvalliselta vaihtoehdolta, mutta malli sopii kookkaammalla kuppikoolla varustetulle vartalolle melko huonosti. Mitä suuremmat rinnat, sitä kauempaa kangas putoaa vyötärön päälle, jolloin tulos muistuttaa enemmän äitiysmekkoa. Esimerkkejä mm.  täältä ja täältä. Vaarallisilla vesillä liikutaan myös ns. trapetsi-leikkauksen kanssa. Malli on hyvin istuva hartioista kainaloihin saakka, jonka jälkeen vaate levenee (joskus dramaattisesti) alaspäin. Yläosassa voi olla poikittainen sauma, joka asettuu rintojen yläpuolelle. Tämä leikkaus on ylipäätään varsin haasteellinen, ja mikäli et halua rintojesi näyttävän ainakaan suuremmilta, en suosittele tätä. Esimerkkejä täällä ja täällä.

Lisää havainnollistavia kuvia hyvistä ja huonoista vaihtoehdoista löytyy täältä. Klikkaile sinisestä nuolesta, niin pääset liikkumaan eteenpäin ja taaksepäin. 

4 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Itse olen oppinut nauttimaan pienistöä rinnoistani. Kuulostipa omituiselta!:D

Jennifer kirjoitti...

Joo, olen vahvasti sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat kauniita omalla tavallaan, ja jokaisessa vartalomallissa on omat hyvät puolensa!

Ps. sulla on kiva blogi, luen sitä usein :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä kanssasi näistä ohjeista! Olen kaikinpuolin isokokoinen, mutta erityisesti yläosasta. Hyvillä liiveillä ja fiksuilla vaatevalinnoilla pystyy helposti hämäämään koosta pois useita kiloja ja ryhdistämään olemustaan.

Anonyymi kirjoitti...

Välillä tuntuu, että jotkin liivit vaan saa näyttämään vielä isommalta. :P Ja urheiluliivejä on turha yrittää koko päivää pitää, kun kuolema tulee, kun niskassa ei enää kierrä veri jossain vaiheessa päivää. :D Ehkä täytyy pyytää apua myyjältä. Jos vaikka osaisi neuvoa. Olisi kyllä ihanaa saada pienemmät rinnat... Mutta ehkä ensin näillä neuvoilla. Kiitos tästä. :)