maanantai 20. lokakuuta 2008

Alusvaatteet, jotka jokaisen naisen tulisi omistaa

Välttämättömiä hankintoja ei itseasiassa ole hirveästi. Tärkeintä on satsata laatuun ja istuvuuteen. Kuten monesti ennenkin on todettu, vääränkokoiset rintsikat eivät palvele mitää tarkoitusta. Toppauksen määrä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Hyvin ohut toppaus on kätevä, sillä se ei lisää rintojen kokoa, mutta estää kuitenkin nännien näkymisen tiukkojen paitojen alta. Seuraava lista sisältää minimivalikoiman:
  • Ihonväriset, muotoonprässätyt t-paitaliivit. Valkoiset rintsikat eivät ole välttämättömät, mutta ihonväriset ovat. Näiden liivien tehtävänä on pysyä näkymättömissä kaikissa tilanteissa, mutta siitä huolimatta tukea kunnolla. Sileä, saumaton ja mahdollisesti kevyesti topattu kuppi pysyy piilossa vaaleiden ja tiukkojenkin paitojen alla. Täydellisestä vaatekaapista löytyy ainakin kahdet tällaiset, mutta mahdollisesti useammatkin. 
  • Vastaavat liivit mustina. Mustien ja tummien vaatteiden alla on parempi käyttää mustia alusvaatteita, sillä kankaista lähtevä nukka värjää vaaleat liivit helposti harmaiksi. Poikkeuksen tekevät hyvin ohuet, läpinäkyvät mustat kankaat, joiden alla ihonväriset alusvaatteet pysyvät näkymättömissä.
  • Muunneltavat rintaliivit, joiden olkaimet voi vaihtaa läpinäkyviin silikoniolkaimiin tai irrottaa kokonaan. Tarvittaessa olkaimet voi muuntaa myös halterneckiksi tai laittaa selästä ristiin. Tällaisissa liiveissä on tärkeää, että sisäpuolella kulkee silikoninauha stay upien tapaan, joka pitää liivit ylhäällä ja paikallaa ilman olkaimiakin. Mitä muunneltavampi malli on, sen monikäyttöisempi se on myös. Paras väri näissäkin on musta tai nude. 
  • Tukevat, laadukkaat urheiluliivit. (Vanhat, kulahtaneet rintsikat EIVÄT vastaa urheiluliivejä.) Rintojen koko ja harrastettu liikunta määrittelevät sen, minkälaiset urheiluliivit ovat itse kullekin parhaat. Mitä enemmän liikut, sitä useammat urheiluliivit tarvitset.  Jos ainoa harrastamasi liikunta on jooga kerran viikossa, pärjäät luultavasti yksillä. Jos käyt lenkillä joka toinen päivä, tarvitset ilmiselvästi useammat. Jatkuva pesu kuluttaa urheiluvaatteita, joten näitä liivejä on uusittava säännöllisin väliajoin. 
Edellisellä varastolla tulee hyvin toimeen, mutta jos rahat ja tila riittää, alla oleva lista täydentää perusvaraston täydelliseksi.
  • Push-upit ja/tai balconettet niihin tilanteisiin, kun haluat ottaa avonaisesta kaula-aukosta kaiken irti. Valitse väri, joka sopii parhaiten vaatteisiin joiden kanssa kyseisiä liivejä useimmin käytät. 
  • Unelmakaunis setti erikoistilanteisiin, mahdollisesti juhlapukujen alle. 
  • Laadukkaita, eri värisiä perusrintsikoita mielin määrin. Mitä monimutkaisemmat pitsit alusvaatteissa on, sitä rajoitetummaksi niiden käyttö muuttuu. Jos perusvarasto on kunnossa, voi huvitella kaikenlaisilla erikoisuuksilla, joita käyttää sitten silloin kun tilaisuus tulee. 
Alushousujen suhteen ohje on yksinkertainen: näkymättömiä alushousuja ei voi olla liikaa. Näkymätön tarkoittaa ihonvärisiä ja mustia stringejä, saumattomia tavallisia alushousuja sekä sortsimalleja, joiden saumat eivät näyt housujen läpi. Pitsejä, värejä ja strasseja voi lisäillä kokoelmaan haluamassaan määrin. Urheilukäytössä mustat pitävät värinsä paremmin ja kulahtavat hitaammin kuin valkoiset. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen erittäin onnellinen, että olen löytänyt täydelliset rintsikat. Tanskalaisen changen alusvaatteet ovat hyviä ja kestäviä. Perusmallista löytyy perusvärien lisäksi kausivärejä. Eikä tarvitse sovittaa, mikään ei ole hirveämpää kuin keskellä talvella ahtautua sovituskoppiin kokeilemaan rintsikoita. Pienrintaisuudessa on myös se hyvä puoli, että tiettyjä vaatteita(tarkkaan harkittuja) voi käyttää ilman rintsikoita.

-Svea

Jennifer kirjoitti...

Jos onnistuu löytämään itselleen sopivan merkin, siitä kannattaa pitää kiinni! Kokemuksesta tiedän, että se ei aina ole helppoa. Tuota Changea täytyy kyllä päästä kokeilemaan heti kun seuraaville liiveille tulee tarvetta. Itse ostan aika usein L'aventurea ja MarieJo:ta, koska niiden mitotus sopii yleensä hyvin.

Olen samaa mieltä tuosta ilman rintaliivejä kulkemisesta.