perjantai 3. lokakuuta 2008

Hullujen päivien henkiinjäämisopas

Keltaiset päivät iskevät viikon päästä voimalla isoihin kaupunkeihin. Jos aioit sukeltaa mukaan, näillä ohjeilla selviät vähemmällä stressillä. 

Valmistaudu etukäteen. Katso katalogista etukäteen ne jutut, jotka kiinnostavat, ja suuntaa ensimmäisenä suoraan oikealle osastolle. Aloita ylimmästä kerroksesta ja etene alaspäin. Ihmismassan seassa ei voi vaellella rauhassa, sillä muuten joutuu tallatuksi jalkoihin. Määrätietoisuus tuo parhaan tuloksen. 

Pukeudu oikein. Ideana on pukeutua niin, että vaatteet voi riisua ja pukea nopeasti. Alla oleva lista on suunniteltu niin, että jos sovituskoppiin on jonoa, joitakin vaatekappaleita voi sovitella ilman koppiakin. Jätä kaikki ylimääräiset asusteet suosiolla kotiin. Valitse käsilaukku, joka jättää kädet vapaaksi. Olkalaukku tai reppu on kätevin.
  • Alusvaatteet: ihonväriset t-paitaliivit ja stringit, sillä niiden päälle voi kokeilla mitä tahansa eivätkä alusvaatteet näy vaatteen alta hölmösti.
  • Yläosa: alimmaksi tiukka toppi, jonka päälle voi sovittaa neuleet ja paidat. Topin päälle väljähkö neule tai vastaava. Ei paitapuseroita, joiden nappien kanssa pitää nyhrätä, vaan vetoketjullinen neuletakki tms. 
  • Alaosa: Hame on kätevä, sillä sitä ei välttämättä tarvitse ottaa sovitettaessa pois, vaan ainoastaan rullata ylös. Toinen vaihtoehto on helposti puettavat housut. Ei tiukkoja farkkuja tai muuta vaikeaa.
  • Kengät: avokkaat, pistokkaat tai loaferit, jotka voi potkaista helposti jalasta pois. Nauhojen kanssa menee vain hermot ja tulee hiki.
Älä anna halpojen hintojen ja yleisen hurmoksen hämätä, vaan osta samoilla säännöillä kuin muutenkin. Vain jos vaate on sopiva, istuva, tarkoituksenmukainen ja kaunis, se ansaitsee paikkansa vaatekaapissa. Pidä pää kylmänä, ja jos vahingossa kuitenkin sorrut virheostokseen, älä arkaile vaan palauta vaate seuraavana päivänä. 

Arvioi hintoja objektiivisesti - onko tuote todella halpa, vai vaikuttaako se vain siltä? Mieti onko säästö vaivan väärtti. Esim. matkalaukuissa, talvitakeissa ja kosmetiikassa saattaa oikeasti saada laatutavaroita tavallista edullisemmin. Mutta onko 50 senttiä halvempi hammastahna todella kaiken jonottamisen arvoinen? Älä hamstraa, ellet todella tarvitse. 

Ei kommentteja: