keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Ei näin

On olemassa kenkiä, jotka kertakaikkiaan näyttävät kaameilta missä asukokonaisuudessa tahansa. Alla havainnollistavaa kuvamateriaalia.

Ensimmäinnen eleganssin pilaaja on naurettavan korkeat korokepohjat missä tahansa kengissä. Luojan kiitos niitä Spice Girlsien suosimia platform-lenkkareita ei enää saa mistään. Sen sijaan sandaaleissa näitä tulee edelleen vastaan. Englanniksi tätä kenkämallia kutsutaan osuvasti nimellä stripper's shoes, ja se onkin ainoa tarkoitus, johon näitä voi käyttää. Sentin paksuinen korokepohja on ihan ok, piilotettuna jopa hieman paksumpikin saattaa juuri ja juuri  mennä. Sen sijaan näitä esimerkkikenkiä vastaavat pohjat ovat ainoastaan rumat ja halvannäköiset. 

Maiharit kannattaisi jättää siihen tarkoitukseen, johon ne on alunperin suunniteltukin. Nimittäin hankalakulkuisessa metsässä rämpimiseen. Maiharit sopivat täydellisesti yhteen maastopuvun kanssa. Ehkä myös aggressiivisten nahkareleiden kanssa. Tavallisten vaatteiden kanssa ne ovat sen sijaan auttamattomasti väärässä ympäristössä, ainakin silloin, kun tavoitteena on ajatonta eleganssia ja tyylikkyyttä.


Uggsit ovat malliesimerkki siitä, mitä muodin seuraaminen voi saada aikaan. Se, että joku on muotia, ei vielä tee siitä kaunista. Uggsit muistuttavat muotoilultaan 80-luvulla jyränneitä talvilenkkareita, jotka ovat onneksi korokepohjalenkkareiden tapaan painuneet unholaan. Tämä tohvelien ja talvikenkien risteytys menee nopeasti linttaan, muuttuu Suomen keleissä kuraiseksi eikä sovi yhteen minkään vaatteen kanssa. Hyvät naiset, älkää sortuko näihin. 

Tässä toinen muotivillitys, jonka funktiota on vaikea ymmärtää. Ensinnäkin läpsyt eli flip flopit kuuluvat ensisijaisesti rantaolosuhteisiin ja yleisiin kylpylätiloihin suojaamaan varpaita pöpöiltä. Onneksi Suomessa ihmiset eivät rakasta läpsyjään samalla intensiteetillä kuin jenkeissä. Voin vakuuttaa, että Kaliforniassa jengi vetelee näissä läpi vuoden. Korolla varustettu läpsy näyttää kamalalta. Kengän mittasuhteet ovat omituiset eikä matalasta korosta ole sellaista hyötyä, että se saisi jalan näyttämään pidemmältä tai hoikemmalta. Sen sijaan kenkä ei tue jalkapöytää millään tavalla vaan altistaa jalan nyrjähdyksille ja kipeytymiselle. Sitä paitsi kuvitelkaa nyt kävelevänne tuollaisissa koroissa rantahiekalla! Korko uppoaa maahan joka askeleella. Tosi kätevää. 




Viimeinen kuva ei selitystä kaipaa. Olen kuullut että terveyskeskusten henkilökunta suosii näitä työkenkinä. Se on ihan ok, sillä työkenkien pitää olla sopivat työtehtäviä varten. Onhan urheilijoillakin lenkkarit. Sen sijaan ihmisten ilmoilla nämä sopivat kaikille alle 5-vuotiaille. Jos joku kuvittelee olevansa crocsit jalassa tyylikäs, hän on yksinkertaisesti väärässä. 

Ei kommentteja: