maanantai 13. lokakuuta 2008

Tiimalasi ja vaatevalinnat

Tiimalasivartalo on edellisistä poiketen selvästi sopusuhtaisempi. Hartioiden leveys on suunnilleen samaa luokkaa lantion kanssa. Peppu on pyöreä ja rinnat vähintään keskikokoiset. Vyötärö on kuitenkin muuhun kroppaan nähden hoikka. Esimerkiksi Kate Winslet ja Scarlett Johansson ovat tyypillisiä tiimalaseja. Tiimalasi on perinteiseen tyyliin naisellinen, ja parhaiten tätä mallia pukevatkin leikkaukset, jotka eivät pyri peittämään luonnollisia kurveja. Koska kropasta löytyy on yleensä seksikkyyttä omastakin takaa, tiimalasin ei tarvitse turvautua silmänkääntötemppuihin silloin, kun haluaa näyttää entisaikojen elokuvatähdeltä. Jos taas haluaa saada uskottavuutta lisää, hillitymmät värit ja klassiset leikkaukset luovat eleganssia päällekäyvän seksikkyyden sijasta. Tylsä ei silti tarvitse olla, tiimalasi voi valita monista vaihtoehdoista. 

Housujen suhteen tiimalasi voi noudattaa kutakuinkin samoja suuntaviivoja kuin päärynävartaloisetkin. Matalahko vyötärö ja hieman levenevät lahkeet tasapainottavat pyöreää lantiota. Samanhenkiset farkut toimivat yhtä hyvin, ja farkut ylipäätään pukevat tiimalasia hyvin. Sen sijaan kaikki alaspäin kapenevat tai todella tiukat lahkeet saavat tiimalasin näyttämään omituiselta korostamalla lantiota ja peppua liikaakin. Jos jalkasi ovat lyhyet, hyvin matalalantioiset housut saavat ne näyttämään vieläkin lyhyemmiltä ja selän suhteettoman pitkältä. 

Hameet sopivat tiimalasille monessa muodossa. Ne istuvat yleensä parhaiten luonnollisen vyötärön kohdalta. Pudotettu vyötärö saattaa lyhentää jalkoja arvaamattomasti, kun taas hyvin korkea vyötärö voi korostaa rintoja suhteettomasti.  A-linja toimii hyvin, kynämalli, vinoon leikattu kangas ja kietaisumallit puolestaan korotavat naisellisuutta. Vyöt korostavat hoikkaa vyötäröä ja jos rinnat eivät ole kovin suuret, paitapusero hameen tai housun alla näyttää hyvältä. Huolehdi aina kuitenkin siitä, että hameiden kangas laskeutuu kauniisti. Sekä hameiden että housujen pitää istua hyvin, mutta ei kiristää mistään kohdasta. Jos johonkin muodostuu poikittaisia ryppyjä, vaate on liian tiukka. 

Yläosia valitessa kiinnitetään huomiota siihen, että vyötärö ei peity laatikkomaisen tai liian väljän vaatteen alle. Vyöt nousevat arvoonsa, samoin kuin muotolaskokset vyötärön kohdalla. Jos haluaa välttää ylimääräistä huomiota etumuksessaan, rintataskut ja muut yksityiskohdat kannattaa unohtaa. Samoin hyvin umpinaiset kaulukset sekä paksut poolopaidat saattavat saada tiimalasin näyttämään yläpainotteisemmalta kuin onkaan. Sen sijaan kietaisutopit ja muut melko vartalonmyötäiset mallit ovat kovasti edukseen. Jos käsivartesi kestävät, myös halterneck-tyyliset topit näyttävät hyviltä.  Ylä- ja alaosien tulisi siis olla balanssissa keskenään. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että valinnanvaraa riittää, kunhan pysyttelee kohtuudessa. 

Takkien suhteen tiimalasit voivat kulkea samoilla linjoilla yläpainotteisten kanssa. Valitse aina kuitenkin päällysvaatteissakin leikkaus, joka saa vyötärön esiin. Klassinen trenssi vyöllä on yksi parhaista valinnoista. Sen sijaan leveät, pussimaiset vaatteet eivät edistä tiimalasin ulkonäköä mitenkään. Yksirivinen napitus on aina edukseen, samoin kuin joustavat, hyvin laskeutuvat kankaan paksujen ja jäykkien sijasta. 

Tiimalasi on kuin luotu mekkoihin, ja useimmat mallit sopivatkin hyvin. Ohita babydollit ja valtoimenaan liehuvat empiremallit ja hyödynnä sen sijaan kurvejasi kietaisumekoissa, olkaimettomissa iltapuvuissa (à la Marilyn) sekä vartalon linjoja myötäilevissä kotelomekoissa. 


Tässä kuvassa esimerkkimme Scarlett on onnistunut erinomaisesti. Vyö 
korostaa vyötäröä, pääntie on avara mutta tyylikäs ja hame sopii Scarlettille hyvin. Hieman pudotettu vyötärö olisi saattanut himmentää kokonaisuutta, mutta nyt sekin tuntuu toimivan. Lisäksi näyttelijä on valinnut kengät, jotka pidentävät jalkaa visuaalisesti. Korko tuo lisää mittaa konkreettisesti ja kengän malli puolestaan luo illusion mahdollisimman pitkistä sääristä. 












Sen sijaan tässä asukokonaisuudessa mennään metsään. Väljä neule saa tähden näyttämään paljon itseään tukevammalta. Tämä johtuu siitä, että kangas putoaa rintojen kohdalta suoraan alaspäin peittäen vyötärön kokonaan. Kapeat farkut leventävät lantiota. Tiimalasi muistuttaa siis enemmän omenaa kuin ensimmäisen kuvan kurvikasta nuorta naista. Raskaat lenkkarit puolestaan lyhentävät jalkaa visuaalisesti. Ilmeisesti kuva on otettu Reebokin tilaisuudessa, mikä selittää kenkävalintaa hieman, mutta ne olisi silti voinut yhdistää pukevampiin housuihin. 








Edit: Jiihaa, kuvansiirto toimii taas. Linkkien kuvat nyt suoraan esillä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia mielenkiintoisesta ja perusteellisesta blogista. Olen hiljalleen karsinut, karsinut ja karsinut omaa vaatekaappiani. Odotan innolla, millaisia vinkkejä annat poikamaiselle vartalolle!

Jennifer kirjoitti...

Hei Svea, poikamaisen vartalon ohjeet ovat tulossa pikapuoliin. Kiva kuulla että tykkäät blogista!

Karsiminen on kieltämättä välillä haasteellista hommaa itsellenikin, mutta nykyisin teen sitä perusteellisemmin pari kertaa vuodessa. Olen myös havainnut, että muutot ovat erinomainen hetki inventoida, mitä sieltä kaapin syövereistä löytyykään.

Asta kirjoitti...

Tosi hyvä postaus, kiitos siitä. Itse tarvitsisin jonkun stailaajan kattomaan mitä päälleni laitan, koska itsekkin huomannut että alas kapenevat housut ja raglan tyylinen paita tiimalasissa lisää sen 5 kiloo. Oivoi :/