keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Nilkkurit yes or no

Nilkkurilla tarkoitan viileään vuodenaikaan soveltuvia kenkiä, joiden varsi ulottuu korkeintaan muutaman sentin nilkkaluun yläpuolelle. Jotkut mallit ovat täysin varrettomia. Nilkkurit sopivat erinomaisesti pitkien housujen seuraksi, kun pikkukengät eivät enää riitä. Jalat pysyvät niissä lämpiminä mutta varret eivät hiosta sääriä lahkeiden alla. Korko sopii suorien housujen alle, korottomat toimivat farkkujen seurana.

Valitettavasti hameisiin yhdistettynä nilkkurit ovat yksi haasteellisimmista kenkälajeista. Varrettomat mallit saavat usein nilkat näyttämään paksuilta möllyköiltä, sillä yläreuna kulkee juuri siinä leveimmällä kohdalla. Pidempivartiset taas lyhentävät säärtä monta senttiä paksuntavan vaikutelman lisäksi. Jos varsi ei ole tarpeeksi napakka, nilkkurit muistuttavat helposti liian isoja kalosseja. Joka tapauksessa lopputulos on harvoin sääriä imarteleva. Sirojalkaiset, pitkäsääriset olennot voivat tietysti liihotella näissäkin huoleti. Kaikki muut joutuvat harkitsemaan hetken, minkä kanssa nilkkureita aikoo käyttää.  


Jonkinlainen viha/rakkaussuhde nilkkureita kohtaan vallitsee. Käytännöllisyytensä vuoksi niiden hankkimista voisi suositella talvisen kenkävaraston pysyväksi osaksi, mutta toisaalta kyseinen kenkämalli ei kerta kaikkiaan sovi kaikille. Investoi siis mahdollisimman siroon malliin ja pidä kenkiä housujen kanssa, niin olet turvassa. Jos joudut tilanteeseen, jossa pitää valita nilkkureiden tai saappaiden välillä, valitse saappaat. Ne sopivat varauksetta kaikille. 

Ensimmäisessä kuvassa järkevä gore-tex versio rapakeleihin. Ei kovin naisellinen mutta epäilemättä kätevä farkkujen alla. Jälkimmäisessä kuvassa sirompi yksilö toimistokäyttöön. Myös hameiden kanssa, jos jalat sen sallivat. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi! :)

Eksyin tänne muutama päivä sitten, ja olen jo ehtinyt lukemaan kaikki postauksesi. Lisäksi odottelen suurelle mielenkiinnolla tulevisa postauksia. :)

Kengistä tuli mieleeni, että olisikohan mahdollista saada erikseen postausta siitä, minkälainen peruslajitelma kenkiä siitä täydellisestä vaatekaapista pitäisi löytyä? :)

Aurinkoa!

:)elina

Jennifer kirjoitti...

Hei Elina, ihanaa saada noin positiivista palautetta! Kaikki juttutoiveet ovat tervetulleita :) Pyörittelen tuota kenkävalikoimaa parhaillaan mielessäni, ja aion ehdottomasti kirjoittaa siitä. Luultavasti jaan sen kuitenkin useampaan osaan, tyyliin talvikengät, kesäkengät jne.