tiistai 2. syyskuuta 2008

You are beautiful, no matter what they say

Yksi tyylikkyyden salaisuuksista on pukeutua sellaisiin vaatteisiin, jotka sopivat omalle vartalomallille. Useimmat meistä osaavat suoralta kädeltä luetella ne kohdat, joihin ei ole itsessään tyytyväinen. Yhtä tärkeää on kuitenkin muistaa ne hyvät puolet - jokaisessa meissä on jotakin kaunista vartalomallista riippumatta. Vaatteiden leikkaus on vähän samalainen asia kuin väri - mikä pukee yhtä ei välttämättä sovi toiselle. Aika moni osaa kuvailla tarkalleen, minkälainen hiuslaatu itsellä on; kaikki sen hyvät ja huonot puolet, miten tukka reagoi käsittelyihin ja millaiset kampaukset toimivat siinä parhaiten. Samanlainen tuntemus ja neutraali asenne oman vartalon suhteen auttaa kovasti vaateostoksilla. 

Oman vartalon vihaaminen on hukkaan heitettyä negatiivista energiaa. Jos inhoat käsivarsilöllöjä, olisi järkevämpää käyttää inhoamiseen menevä energia punnertamiseen. Toisaalta luustoa ja rakennetta ei voi muuttaa, vaikka kuinka toivoisi pidempiä sääriä. Lyhyeiden säärten murehtiminen on siis aivan ajan haaskausta, eivät ne siitä kasva kuitenkaan. Sen sijaan omien hyvien kohtien ihastelu ei ole lainkaan turhaa, vaan sitä sopii harrastaa aina tilaisuuden tullen. Olipa kyseessä maailman kauneimmat solisluut, täydelliset tissit tai ihanan sirot nilkat, itsensä peilailu positiivisessa hengessä kaikista vastaantulevista näyteikkunoista on hyvin suotavaa. Ylipäätään kaikki, mikä saa ihmisen hyvälle tuulelle ja hymyilemään parantaa oloa, terveyttä ja ulkonäköä välittömästi.

Armoton kriittisyys itseä kohtaan ei ole tervettä, mutta lähimmäisten ilkeä arvostelu on ihan yhtä myrkyllistä. Monet juorulehdet ja nettisivut ruokkivat tätä ilmiötä kirkumalla otsikoita milloin kenenkin selluliiteista. Ehkä jonkun julkkiksen bikinikuvien arvostelu tuottaa hetkellistä hyvää oloa, mutta vahingonilo ei tuo oikeasti hyvää mieltä. Emmekö voisi yrittää lakata tuomitsemasta niin omia kuin muidenkin vartaloiden heikkouksia? Ja sen sijaan keskittyä ottamaan kaikki ilo irti niistä hyvistä piirteistä, joita itse kultakin löytyy. Vaatekaappi voi olla täydellinen, mutta vartalon ei tarvitse sitä olla.

Ei kommentteja: