maanantai 22. syyskuuta 2008

Bag Lady

Käsilaukkujen yhdistäminen muuhun asukokonaisuuteen voi antaa viimeisen silauksen tai tuhota muuten tyylikkään vaikutelman. Monet sovittavat käsilaukun kenkien kanssa yhteen, mutta yhtä olennaista on katsoa, että laukku sopii sekä väriltään että tyyliltään asuun muutenkin. 

Jos asu on rento, laukunkin tulisi olla samaa tyyliä. Tämä tarkoittaa käytännössä pehmeitä materiaaleja, erilaisia koristeluja (hapsuja, niittejä, solkia jne.) printtikuvioita ja niin edelleen. Jakkupuvun kanssa puolestaan kulmikkaammat, jäykät ja yksiväriset käsilaukut viimeistelevät uskottavan bisnes-lookin. Iloisen kirjava printtilaukku ei oikein sovi neuvotteluhuoneeseen. Käsilaukkua ostaessa kannattaa siis miettiä etukäteen, minkä vaatteiden kanssa sitä aikoo pitää. Käsilaukussa saa silti olla särmää, se tuo usein asuun kaivattua potkua. 

Väriä kannattaa harkita myös. Kirkkaat tai erikoisemman väriset laukut voivat toimia hyvänä piristysruiskeena muuten yksivärisessä kokonaisuudessa. Mustaan asuun on helppo yhdistää eri värisiä laukkuja, mutta mustaa laukkua on hankalampi liittää vaatteisiin. Musta toimii tummien ja neutraalien kanssa, mutta ei vaaleiden tai pehmeiden. Mustat kengät (vaikka ne olisivat sandaalit) yhdistettynä mustaan käsilaukkuun näyttävät valkoiset housujen ja vaaleanpunaisen t-paidan kanssa kovilta. Trinnyn ja Susannahin mukaan "black cheapens he color", eli saa vaaleat värit näyttämään halvoilta. Kieltämättä mustat asusteet tuovatkin helposti vaaleaan asukokonaisuuteen tarjoustalon katalogin tuntua. Vaalean yhdistäminen tummaan on helpompaa. Muista olla varovainen etenkin tummien farkkujen ja denim-kankaisten takkien kanssa, sillä ne värjäävät helposti vaalean käsilaukun siniseksi. 

Käsilaukun koko riippuu käyttötarkoituksesta ja kantajasta. Pikkuruinen pussukka näyttää hieman hassulta isolla ihmisellä, samoin kuin valtava olkalaukku pienellä naisella. Ainoastaan iltalaukun koolle asettaa etiketti tiettyjä rajoituksia: iltapuvun kanssa pidettävän iltalaukun tulee olla noin kirjekuoren kokoinen, ei juuri suurempi. 

Lopuksi sananen kenkien ja laukkujen yhdistämisestä. Tästä käydään jatkuvasti keskustelua - pitääkö niiden olla "samaa sarjaa" vai ei? Olennaista on, että kengät ja laukku ovat saman henkiset. Toisaalta mitä konservatiivisempi tilaisuus, sitä pienempi riski on mennä metsään yhdistämällä saman sorttiset laukut ja kengät. Vaikka eri väriset asusteet ovatkin trendikkäät, en silti yhdistäisi mustaa käsilaukkua ruskeisiin kenkiin. 

Ei kommentteja: