perjantai 19. syyskuuta 2008

Omena, päärynä, appelsiini...

Vartalomallit ja vaatevalinnat kulkevat käsi kädessä. Tietyt leikkaukset saavat eri näköiset ihmiset esiintymään edukseen. Siitä huolimatta on aiheellista tehdä muutama asia selväksi, ennen kuin siirrytään itse asiaan. 
  1. Kuten on sanottu ennenkin, kaikki ovat omalla tavallaan kauniita. Mikään vartalomalli ei ole lähtökohtaisesti parempi kuin toinen.
  2. Vaatteiden ei ole tarkoitus muuttaa vartaloa minkään ihanteen mukaiseksi. Sen sijaan vaatteiden on tarkoitus korostaa kunkin kauniita puolia.
  3. Median muokkaama kuva ”ihannevartalosta” on vain median muokkaama mielikuva. Sille voi halutessaan viitata kintaalla. 

Nyt kun nämä asiat on niin sanotusti saatu ulos systeemistä, voi keskittyä itse asiaan. Jos haluaa saada vaatteilla parhaat puolet vartalostaan esiin, avainsana on tasapaino. Jostain syystä silmä rakastaa symmetriaa, joten vaatteilla voidaan luoda illuusio tasapainosta. Esimerkki: merkittävän leveitä hartioita voi tasapainottaa alaspäin levenevillä hameilla ja leveälahkeisilla housuilla. Sama toimii toisin päin – leveän lantion seuraksi sopivat hyvin venepääntiet ja isot kaulukset. 

Tarkoitus on blogata yksityiskohtaisemmin eri tyyppisistä vartaloista ja niille parhaiten sopivista vaatteista. Aiheeseen on syvällisesti paneutunut englantilainen kaksikko Trinny ja Susannah, jotka ovat pohtineet vaatekappaleiden ja vartalomallien yhtälöitä ja monen vuoden ajan. Kaksikon vuosien aikana julkaisemat kirjat kertovat, miten heidänkin näkemyksensä on vuosien aikana muuttunut. Kaikki alkoi Ready 2 Dress –kirjasta, jatkui What not to Wear –jaksolla ja on nyt vihdoin päättynyt Bodyshape Bible –nimiseen teokseen. Kaikki yllämainitut ovat hauskaa luettavaa runsaiden kuvien kera. Leidien tyyli on varsin räväkkä, eikä kielikuvissa säästellä mutta periaatteessa mukana on hyvää asiaa. Itse olen tosin sitä mieltä, että Trinnyn ja Susannahin intoilu menee välillä jo hieman liiallisuuksiin – he kun tekevät eron jopa siihen, millaiset rannekorut sopivat millekin luustolle.

2 kommenttia:

Rouva Nordman kirjoitti...

Kiva aihe blogissasi! Minä ostinkin äidilleni Trinnyn ja Susannahin (varmaan sen ekan) kirjan ja minusta se vaikutti äitini pukeutumiseen positiivisesti.

Jennifer kirjoitti...

Hei katilein, kiva kuulla että tykkäät!
Trinny ja Susannah ovat kyllä omassa luokassaan pukeutumisoppaiden joukossa. Nykyisin heillä on myös omaa vaatemallistoa (tai ainakin kaksikko on jotenkin suunnittelussa mukana). Tältä nettisivulta pääsee testaamaan oman vartalomallinsa T&S:n periaatteiden mukaan: http://www.littlewoodsdirect.com/rf/lxd/static.do?page=landingpage21

Kannattaa kokeilla :)