lauantai 28. marraskuuta 2009

Nilkkaremmin anatomiaa

Nilkkaremmien sanotaan sopivan ainoastaan siromuotoisille jaloille. Tosiasiassa väite on varsin kapea-alainen, eikä ota huomioon sitä, että nilkkareimmeistäkin on olemassa runsaasti variaatioita. Tätä sääntöä ei tarvitse noudattaa orjallisesti siinä pelossa, että jalat näyttävät alimittaisilta  pökkelöiltä. Kyse on vain siitä, että löytää juuri omalle jalalle sopivat kengät.
Jos tavoitteena on pitkät ja linjakkaat sääret, nämä kengät ovat täydellisen väärä valinta! Pyöreä kärki vielä korostaa lattaa vaikutelmaa. Malli ei pue ketään.

Olennaista on, mihin kohtaan jalkaa remmi sijoittuu. Koska poikittainen suikale nahkaa tai kangasta vetää katseen puoleensa, kannattaa tarkkailla asettuuko remmi nilkan paksuimman vai ohuimman kohdan ympärille. Jos remmi jää liian alas ja ympäröi jalkaa nilkan paksuimmalta ja "luisimmalta" kohdalta, sillä toden totta on säärtä lyhentävä ja nilkkaa paksuntava vaikutus. Jos taas remmi kietoutuu ohuimman kohdan ympärille, vaikutelma on erilainen. 
Kaunis kenkä, haasteellinen nilkkaremmi. Leveä remmi katkaisee jalan visuaalisesti. Sopii pitkille säärille.

Usein juhlakengät ovat mustat, mutta muitakin vaihtoehtoja on! Musta tehostaa nilkkaremmin visuaalista vaikutusta vaaleaa ihoa vasten. Sen sijaan vaaleat tai metalliset värit ovat vähemmän huomiota herättäviä. Mitä paksumpi remmi, sitä selvemmin se katkaisee jalan. Toisaalta nilkkaremmin ei ole pakko olla rinkula jalan ympärillä, vaan variaatioita on muitakin, esim. t-malliset  nilkkaremmit. Ja tietysti on otettava huomioon korko: korkea korko muotoilee jalkaa, vaikka kengässä olisikin remmi. Koroton kenkä yhdistettynä nilkkaremmiin (näitäkin näkee) ei tee mitään pidentääkseen tai hoikentaakseen jalkaparkaa.
Monta hyvää ominaisuutta: vaalea väri, ohut ja tarpeeksi ylös asettuva remmi. Tämän tyyppinen nilkkaremmi sopii useimmille.

Jos siis haluat, että jalat näyttävät mahdollisimman pitkiltä, kannattaa mennä hyväksi todettujen linjausten mukaan ja valita edestä mahdollisimman avonainen malli ja korkeat korot, jotka luovat illusiota pitkistä sääristä. Jos et missään nimessä halua kiinnittää huomiota jalkoihisi, jätä nilkkaremmit kaupan hyllyyn. Keskittymällä pieniin yksityiskohtiin on mahdollista löytää juuri itselle sopivat nilkkaremmit. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs ne korottomat gladiaattorisandaalit, onko ne hyvännäköiset jalassa? :P

Jennifer kirjoitti...

Ooh, tricky! Täytyy sanoa että nykyisin aika harva "muotivaate" on minun makuuni. (odottakaa vain, että pääsen vauhtiin legginsseistä...) Gladiaattorit eivät tosin ole niin pahat kuin voisi kuvitella. Nehän ovat aika ilmavat eikä nikkaremmi katkaise jalkaa niin selkeästi kuin noissa kuvien kengissä. Ballerinat nilkkaremmillä ovat kyllä kaiken huippu! Niihin verrattuna gladiaattorit näyttää todella hyvältä.