perjantai 20. marraskuuta 2009

Täydellinen vaatekaappi: villakangashousut

Harva vaate on monikäyttöisempi kuin villakangashousut. Rinnastaisin suorat, laadukkaat housut yhtä olennaiseksi osaksi täydellistä vaatekaappia kuin pikkumustan - sillä erotuksella että housuja tulee käytettyä paljon enemmän. 

Yleensä erilaiset listaukset korvaamattomista vaatekappaleista sisältävät nimenomaan mustat suorat housut. Musta on kieltämättä varma valinta, mutta jos kaikki muut vaatteesi ovat pastellisävyisiä tai neutraaleja, harmaat housut toimivat kokonaisuudessa paljon paremmin. Pääasia on, että värivalinta on neutraali ja muihin vaatteisiin sopiva. 


Miksi sitten sitten juuri villakangashousut? Puhdas villa tai villasekoite on materiaalina äärettömän miellyttävä. Kangas laskeutuu kauniisti, hylkii likaa, on lämmin ja pehmeä päällä. Villasekoitteissa kannattaa tähdätä kombinaatioon, jossa villaa on yli puolet. Sekoitekankaat eivät sinänsä ole välttämättä huonoja, vaan ne voivat mm. lisätä istuvuutta. Kuitenkin verrattuna 100% polyesteriin tai puuvillasekoitteisiin villakangashousut sekä näyttävät että tuntuvat paremmilta. Yleensä laadukkaampi materiaali korreloi hinnan kanssa, mutta näihin kannattaa panostaa. Villasta on monia paksuusvaihtoehtoja. Aloittaisin keskipaksusta tai ohuehkosta kankaasta sen monikäyttöisyyden vuoksi, ja täydentäisin kokoelmaa myöhemmin esim. tweedilla  tai muulla talvisemmalla versiolla. 

Jos omistat vain yhden parin, valitse mahdollisimman klassinen  malli. Suorat tai aavistuksen levenevät lahkeet, maun mukaan joko prässeillä ja/tai upslaakeilla taikka ilman. Lahkeiden leveys riippuu mausta ja vartalomallista, kunhan pysytellään kultaisella keskitiellä. Edestä mahdollisimman sileä, taskut ilman läppiä ja näyttäviä nappeja. Useimpia meistä pukee parhaiten leikkaus, jossa vyötärökappale asettuu muutaman sentin navan alapuolelle. Investoi laatuun äläkä tingi istuvuudesta tippaakaan. 


Kuulostaako äärettömän tylsältä? Se on oikeastaan tarkoituskin. Nämä housut ovat nimittäin monen asun kivijalka, jonka ei ole itsessään tarkoitus erottua vaan sen sijaan luoda toimiva pohja muulle asukokonaisuudelle. Suorat neutraalit housut toimivat täydellisesti todella monilla työpaikoilla ns. siistimpänä versiona. Yhdistettynä näyttävään toppiin ja koruihin ne muuttuvat juhlavaatteeksi. Rennon neuleen kera niillä voi kipittää vaikka varhaiskevään piknikille. Monikäyttöisyytensä vuoksi niitä voi pitää lähes koko vuoden, hellepäiviä lukuunottamatta. 

Tarkista pesuohje aina ennen kuin alat itse pestä housuja. Jos huolehdit asianmukaisesta säilytyksestä, villaa ei ole tarvis pestä jokaisen käytön jälkeen. Itse vien parhaat housuni pesulaan, sillä en jaksa ährätä prässien kanssa. Jos aiot hankkia vain kaappiisi vain yhdet housut, seuraa yllä olevia ohjeita, mutta mikään ei estä kartuttamasta kokoelmaa muutamilla eri väreillä ja malleilla. Summa summarum: kunnolliset housut ovat ehkä fiksuinta, mitä kaappiin voi hankkia. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa, että olet alkanut taas päivittää blogiasi.
Blogisi on sopivasti erilainen tyyliblogi.

Jennifer kirjoitti...

Kiitos. En tunne oloani kotoisaksi tuolla blogilista top 10 muotiblogien keskuudessa, joten kirjoitan sellaista mitä itse haluaisin lukea. Toivottavasti inspiraatio säilyy!