keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Salaiset aseet

Vaatteiden ylläpitoon vaikuttaa eniten säilytys ja pesu - toisin sanoen kuinka nämä asiat tehdään. Mutta on olemassa monia pieniä kikkoja ja välineitä, joilla vaatteiden ja asusteiden ulkonäköön voi vaikuttaa välittömästi. 
  • Vaateharja. Tiedättehän sellaisen vanhanaikaisen vehkeen, jossa harjasten tilalla on eräänlainen samettikangas. Toiseen suuntaan harjatessa se tuottaa kitkaa ja vie hiukset, karvat ja muut roskat mennessään vaatteen pinnalta. Myötäkarvaan silitettäessä roskat lähtevät harjasta irti. Tämä on yksi kätevimmistä keinoista siistiä hieman nuhjaantunut vaate hetkessä. Saatavilla myös käsilaukkuun mahtuvassa koossa.
  • Teippirulla. Tämä ajaa saman asian kuin edellinenkin, mutta toimii paremmin pienenpienten hiukkasten kanssa, kuten esim. hilse, jne. Vie myös eläinten karvat mennessään. 
  • Ompelusetti. Jos kaapista löytyy muutamaa eri väriä ompelulankaa, ratkoja, silmäneuloja ja nuppineuloja, on irronneet napit yms. helppo korjata itse. Myös tämmöinen on hyvä olla matkakoossa.
  • Tahranpoistoainetta. Tahranpoistossa nopeus on valttia. Siksi aineen tulee olla kotona saatavilla yllättävien tilanteiden varalta. Matkoilla tahranpoistoliinat tai -tussit ovat käteviä ja kevyitä kantaa mukana. 
  • Superlon-tyynyt deodoranttitahrojen poistoon. On todella ärsyttävää vetää päälle musta paita, vain todetakseen että kyljet ovat valkoisilla raidoilla. Niiden poistoon on kehitetty superlonista tehtyjä tyynyjä, mutta tarkoitukseen sopii myös esim. henkareissa pehmusteena käytetty superlon. Voisin kuvitella puhtaan meikkisienen toimivan myös, mutta en ole koskaan kokeillut tätä konstia. 
  • Kaksipuolinen teippi. Ainakin Maidenform tekee ohutta, väritöntä kaksipuolista teippiä, jolla voi väliaikaisesti kiinnittää repsottavia käänteitä jne. tai vaihtoehtoisesti varmistaa, ettei kaula-aukko paljasta vahingossa liikaa. 
  • Nypynpoistaja. Tämän pikku laitteen nimeen vannoo moni. Kyseessä on siis sellainen sähköllä toimiva "trimmeri", joka tekee neuleista siistin näköisen hetkessä. Koneen kanssa on kuitenkin syytä olla erittäin varovainen, tai muuten tuloksena on reikä paidassa. Olen itse tullut hyvin toimeen ilmankin, mutta tiedän että monet pitävät kapinetta aivan korvaamattomana. 
Tällä valikoimalla pärjää jo mainiosti, mutta olisi kiva kuulla, millaisia korvaamattomia vinkkejä lukijoilla on? Miten tätä voisi täydentää?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käytän nypynpoistajaa, mielestäni se on loistava, itselläni on sellainen vähän isompi malli.
Teippirullalle on käyttöä harvakseltaan. Villakangastakki ja kyläily koiraperheessä saavat kaivamaan rullan esiin.

Jennifer kirjoitti...

Oeln harkinnut nypynpoistajan hankkimista, koska pidän paljon neuleita. Laadukaskin neule nyppyyntyy ajan myötä, joten laitteelle voisi olla käyttöä.