tiistai 1. joulukuuta 2009

Sade ei pilaa päivää

Madame Dariaux'n mukaan sadesään eleganssi vaatii ainoastaan tyylikkään sateenvarjon. Hän osuu jälleen kerran naulan kantaan, joskin itse olisin valmis joustamaan tyylikkyyden kriteereistä hieman tätä ranskalaista ladya enemmän. 

Hyvä sateenvarjo todella pelastaa monta tilannetta sekä käytännöllisessä että visuaalisessa mielessä. Käytännöllisistä syistä hyvä varjo on riittävän iso ja käyrällä kahvalla varustettu. Pienet kokoontaitettavat ovat ihan paikallaan matkoilla ja tarpeen tullen käsilaukussakin, mutta kunnon kastumiselta pelastaa vain riittävän iso sateensuoja. Sateenvarjoja voi siis olla kahta kokoa. Tyylikkäin varjo on yksivärinen. Valitse väri joka sopii useimpiin takkeihin, joita käytät. Jos haluat piristää sadepäivää iloisella printillä, mitä rauhallisempi kuosi, sen parempi. 

Sateenvarjo on jälleen niitä pieniä yksityikohtia, joista eleganssi useimmiten koostuu. Terävät piikit, epämääräinen ja hatara mekanismi tai räikeät mainoslauseet kankaassa huutavat kaikki halpuutta ja huonoa laatua. Nupein huolitellut piikit ja tekstitön kangas kertovat laadusta. Tyylikäs sateenvarjo ei herätä huomiota hyvässä eikä pahassa.

Jos pidät sadetakista, hanki saman tien kunnollinen. Kertakäyttöiset läpinäkyvät kelmuviritelmät eivät varsinaisesti lisää yleistä tyylikkyyttä, vaan näyttävät siltä että kulkija on pukeutunut hedelmäpussiin. Jos onnistut löytämään kumisaappaat tai kalossit, jotka ovat muotoilultaan sirommat kuin perinteiset kontiot, niin hanki ihmeessä. Nokian perusmalli sopii sienimetsään mutta ei trenssin seuraksi kaupungille. Vähän sirommat kumpparit ovat sen sijaan erinomainen valinta rankkasateella, kun vain muistaa ottaa sisäkengät mukaan. Sisätiloissa siroinkin kumisaapas näyttää nimittäin oudolta. 

Lopuksi on vielä todettava, että hyvin hoidetut nahkajalkineet kestävät yleensä pientä sadetta vaurioitumatta. Poikkeuksen tekevät mokka ja nupukki (vesi pilaa pinnan), nahkapohjat (kastuessaan vaarassa mennä helpommin puhki) sekä juhlakengät (liian ohuet sietääkseen kosteutta). 

Ei kommentteja: