tiistai 27. tammikuuta 2009

Vaatekaapin karsinta, osa IX: vyöt

Aika ajoin on hyvä luoda katsaus asusteisiin, jotka omistaa. Tällä kertaa zoomaamme vöihin, etenkin niihin, joiden on aika muuttaa ulos vaatekaapista. Vyöt eivät yleensä vie paljon tilaa, joskin niiden säilyttely voi olla hankalaa. Muun muassa siitä syystä valikoimaa on käytännöllistä silloin tällöin karsia. Lähtölaskenta alkaa seuraaville yksilöille:
  • Liian lyhyet vyöt. Niitä ei nimittäin voi käyttää. Enkä usko että yksikään vyö motivoisi ketään laihduttamaankaan, lähinnä vaikutus lienee päinvastainen. Liian pitkiä ei sen sijaan kannata suoralta kädeltä heittää pois, sillä suutarilla voi olla ratkaisu ongelmaan. 
  • Kaikki muovista valmistetut vyöt. Muovi ei ylipäätään kuulu täydelliseen vaatekaappiin juuri missään muodossa. Jos vyön tunnistaa muoviksi, se kuuluu korkeintaan barbien vaatevarastoon. 
  • Rispaantuneet, virahtaneet, muuten risat. Jos vyö on keinonahkaa, se saattaa alkaa rispaantua reunoista. Seurauksena on aika kauhean näköisiä valkoisia lankoja, jotka harottavat vyön reunoilta. Myös vyöt jotka ovat venyneet tai muuten kulahtaneet pois alkuperäisestä muodostaan kannattaa laittaa pois. Ajan patinoima nahkavyö on asia erikseen, se näyttää sopivasti rokkihenkiseltä farkkujen kanssa yhdistettynä.
  • Valkoiset niittivyöt. Tämä menee niiden niiden korkeakorkoisten varvastossujen kanssa samaan kategoriaan. Jos olet jossain epähuomiossa sattunut tällaisen hankkimaan, neuvon hankkiutumaan siitä eroon välittömästi. Mikään ei aiheuta pahempia pissis-väristyksiä kuin valkoinen niittivyö. Jos niittivyö on pakko olla, niin ainoa järkevä väri on musta. 
Usein vyökokoelma sisältää sinänsä hyväkuntoisia ja asiallisia vöitä, jotka vain ovat värinsä tai mallinsa puolesta vanhanaikaisia tai muuten epäsopivia. Niitä kannattaa laittaa silloin tällöin kierrätykseen tai vintille kestosäilytykseen pois tilaa viemästä. 

Ei kommentteja: