keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Kun eleganssi kohtaa arkipäivän

Täydellisen vaatekaapin tavoitteena on, että ottipa sieltä yllensä mitä tahansa, aina onnistuu näyttämään jokseenkin tyylikkäältä. Tietenkin tilanteeseen sopivalla tavalla -  ei ole tarkoitus, että viikonloppuisinkin keikuttaisiin kotona korkokengät jalassa. Tyylikkyys tilanteessa kuin tilanteessa olisi hienoa, mutta usein arkipäivän realiteetit tulevat vastaan. On monia tilanteita, joissa ei niin usein ehdi tai yksinkertaisesti jaksa välittää, miltä oikein näyttää.

Liikuntaharrastukset ovat ensimmäinen esimerkki. Ei ole mitenkään tavatonta, että salivarustus koostuu ensisijaisesti hylätyistä vaatekappaleista: vanhat alusvaatteet, ilmaiseksi saatu t-paita ja niin edelleen. Toinen hyvä esimerkki on ne kotoisat elokuvaillat, jolloin mukavuus ratkaisee. Silloin poikakaverin pyjamahousut ja virahtanut mutta ah niin pehmeä toppi houkuttavat kummasti. 

Lopullinen kysymys onkin siinä, onko sillä väliä? Haittaako ketään, jos vetää salilla vanhoissa romppeissa, kun muutenkin näyttää epäedustavalta? Ja kenelle se kuuluu, millaisissa tamineissa sitä kotisohvallansa löhöää? Käytännölliseltä kannalta ei sillä varmaan mitään väliä olekaan. Salilla on tarkoitus kasvattaa lihasta  eikä esiintyä muille, ja kotona neljän seinän sisällä saa tietysti jokainen pitää mitä haluaa. Ei siis ole syytä tuomita ketään, joka mieluiten nukkuu maailman suurimmassa mainospaidassa, koska se vaan on niin mukava. Varsinkin jos jättimainos on myös nukkumisseuralle ok. 

Mutta toisaalta, mikä estää välillä panostamasta arkeenkin? Jos sen virahtaneen mainospaidan tilalle hankkii sopivan tilaisuuden tullen kauniin ja miellyttävän oloasun, eikö se tuo hieman enemmän hyvää mieltä tavalliseenkin iltaan? Salilla voi toki hiihdellä missä kamppeissa huvittaa, mutta tarkoituksenmukaiset treenivaatteet ovat päällä paljon miellyttävämmät kuin ne vanhat t-paidat. Kaunis voi olla käytännöllistä ja tyylikäs tarkoituksenmukaista. Asut, joita juuri kukaan ei näe, eivät välttämättä ole hankintalista kärkipäässä. Mutta jos joskus sattuu hyvä tilaisuus hemmotella itseään, miksi ei panostaisi sellaisiin vaatteisiin, jotka yleensä ovat jotain jämäluokkaa? Arkipäivän luksus on silloin tällöin enemmän kuin paikallaan. 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En väitä olevani tyylikäs, mutta olen sisäistänyt tuon arkipäivän glamourin kuitenkin jollain tasolla. Kaapeistani on siivottu pois kaikki, jota en kehtaa ihmisten ilmoilla näyttää, eli liian kulahtaneet vaatteet, mainospaidat jne.
Oikeasti, tykkään niin paljon tästä blogista! Jotenkin minun sieluani suorastaan hivelee tämä ihana järjestelmällisyys ja siisteys, joka tästä huokuu! :D

Anonyymi kirjoitti...

Löysin blogisi blogilistalta ja ihastuin siihen välittömästi! Yleensä en jaksa kommentoida mihinkään blogiin, mutta nyt oli pakko raapustaa muutama rivi.

Tunnustan, että välillä pukeudun arkipäivinä ihan sisätiloissa yksikseni "hienosti", ja se nostaa kummasti mielialaa. Nuhjuiset vaatteet, nuhjuinen mieli, sanon minä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mahtavaa kun tykkäätte! Joku ehdotti taannoin että siivoaminenkin sujuu insprioituneemmassa mielentilassa, jos laittaa korkkarit jalkaan ja siemailee samalla samppanjaa. Epäilen että lattian moppaamista korkokengät lähinnä häiritsevät, mutta samppanja tekee toki terää missä tahansa tilanteessa.

Tiedoksi muuten, että muutin juuri ja olen pari päivää ilman nettiyhteyttä. Tämäkin postaus tulee vieraalta koneelta,kuten voitte huomata. Mutta alkuviikosta pääseen taas kirjoittamaan.