tiistai 20. tammikuuta 2009

Tavoitteet vastaan lupaukset

Uutena vuonna on tapana tehdä lupauksia mutta mielestäni tavoitteiden asettaminen on paljon motivoivampaa. Lupauksissa on se vika, että ne jäävät usein varsin irrallisiksi heitoiksi. Sitten kun lupaukset jäävät toteuttamatta, on lopputuloksena vain hönö olo. Hyvin asetettu tavoite on sen sijaan selkeä, riittävän yksityiskohtainen ja jotenkin mitattavissa tai todennettavissa. Esimerkiksi "tavoiteenani on pitää tänä vuonna enemmän hameita" on vielä aika epämääräinen. Sen sijaan "tavoitteenani on hankkia ainakin yksi hame sekä talvi- että kesäkäyttöön ja pitää niitä vähintään kerran kuukaudessa" on huomattavasti selkeämpi ja helpompi toteuttaa. 

Jos vaatekaappiaan haluaa kohentaa uuden vuoden tavoitteiden avulla, hyvä ajatus on keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Sen sijaan että päättäisi uudistaa kaapin koko sisällön kannattaa ehkä ennemmin kehittää sitä heikointa lenkkiä, josta ongelmat yleensä kumpuavat. Onko se soveliaiden ja siistien alusvaatteiden puute, aikansa elänyt neulekokoelma vai luvattoman huonolla hoidolla ollut kenkävarasto? Mieti mikä valitsemassasi kohdassa mättää, ja muotoile sitten tavoite edellä mainittujen suuntaviivojen mukaan. Hyvä tavoite ohjaa omaa tekemistä missä asiassa tahansa, joten miksei sitten vaatekaapin uudistamisessa.

Olen muotoillut tälle blogille muutaman tavoitteen tälle vuodelle:
  • päivityksiä tulee jatkossa vähintään yksi postaus viikossa, ellei toisin ilmoiteta. 
  • Kirjoitan kaikista coming up -aiheista
  • pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin, ellei niiden määrä yhtäkkiä paisu valtaisaksi (no tuskin paisuu)
  • kirjoitan toiveaiheista, jos joku sellaisia esittää

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ois kiva jos vaikka vähän myöhemmin keväällä tulis postaus kevät- ja kesäkengistä. Ja oma postaus trenssitakista olisi myös iihana! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mielelläni lukisin jutun hyvistä (ja mahdollisuuksien mukaan edullisista) vaatteiden säilytysratkaisuista. Kun sitä hulppeaa vaatehuonetta ei ole, niin poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, että vaatteet ovat kaapin hyllyllä hyrskyn myrskyn.

Jennifer kirjoitti...

Anonyymi: luet ajatuksiani, koska molemmat aiheet ovat olleet mielessä. Kirjoitan niistä keväämmällä, kun trenssi- ja pikkukenkäkelit alkavat taas.

MariaHelena: tuo on hyvä idea, kiitos vinkistä! Vaatteiden säilytys on ikuisuusongelma. Teen vähän taustatutkimusta ja palaan tähän aiheeseen.