torstai 20. marraskuuta 2008

Säilytysvinkki kokeiltavaksi

Miten voi muistaa, onko vaatetta pitänyt viimeisen kuuden kuukauden aikana vai ei? Siihen on yksinkertainen keino. Ripusta kaikki henkarit samaan suuntaan. Kun otat vaatteen käyttöön, käännä koukku toiseen suuntaan. Jos puolen vuoden päästä joku vaatepuista roikkuu eripäin kuin muut, tiedät ettet ole käyttänyt vaatetta kertaakaan. Hyllyille pinottavissa vaatteissa voi käyttää samaa logiikkaa, jolloin pinotaan aluksi kaikki vaatteet samalla tavalla, ja käytön jälkeen ne  käännetään ympäri. Esim. niin, että aluksi neuleet pinotaan mahapuoli alaspäin (eli päinvastoin kuin yleensä) ja käytön jälkeen ne palautetaan hyllyyn oikein päin. 

En ole itse vielä kokeillut tätä systeemiä, mutta olen törmännyt vinkkiin netissä useampaan otteeseen. En siis osaa sanoa, toimiiko systeemi käytännössä yhtä hyvin kuin teoriassa. Voisin kuvitella että roikkuvien vaatteiden suhteen toimii hyvin mutta pinottavien kanssa on hankalampaa. Taka-ajatuksena tässä on tietenkin se, että karsintaoperaatiossa näkee heti suoraan, mitä vaatetta ei ole pitänyt pitkiin aikoihin. Jos joku on kokeillut tätä, olisi kiva kuulla, miten onnistui!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei tää oli tosi hyödyllinen! :) Pitääkin aloittaa tän kokeileminen heti, kun mulla on hirveesti vaatteita joita en juurikaan käytä.

Jennifer kirjoitti...

Hei, tule sitten jossain vaiheessa kertomaan, miten vinkki toimi! Olisi kiinnostavaa kuulla.