maanantai 17. marraskuuta 2008

Pikkujoulut = liian pieni mekko?

Pikkujoulut tuntuu olevan se aika vuodesta, kun päälle vedetään pikkumusta, kaivetaan kaapista 12 kuukautta telakalla olleet verkkosukkikset, vedetään jalkaan pornoimmat kengät jotka kaupasta löytyy ja kruunataan kokonaisuus tupsuttelemalla rennolla ranteella glitteriä koko komeuden ylle. Monet naistenlehdet ja iltapäivälehdet tuntuvat olevan sitä mieltä, että juuri näin kuuluukin toimia. Näkemys ei välttämättä ole oikea.

Tyylikkyys ja seksikkyys eivät sulje toisiaan pois. Jostain syystä pikkujoulukausi aiheuttaa kuitenkin ylilyöntejä juhlapukeutumisen saralla. Kenties ihmisillä on tarve todistaa, että koko vuoden tylsissä työvaatteissa kulkeneen asiallisen tyypin alta löytyy se kissapeto, kunhan vähän pintaa raaputtaa. Menemättä pidemmälle siihen, onko ko. asian todistaminen välttämättä tarpeellista, ohessa hieman vastakkaista näkemystä pikkujoulupukeutumisesta.

Pikkumusta on jo itsessään seksikäs vaatekappale. Sen yhdistäminen edellä mainittuihin glittereihin, verkkosukkiksiin ja muihin yliampuviin asusteisiin on ihan turhaa. Liialliset lisukkeet vain vievät huomion pois kauniista mekosta, puhumattakaan siitä että vaikutelma on vähintäänkin tyrkky. Tässä tapauksessa siis vähemmän on enemmän. Karsi siis kaikki kiiltävä ja kimaltava minimiin. Jos käsilaukussasi on hileitä, naamasi ei enää kaipaa niitä. Mattapintaiset sukkahousut näyttävät aina tyylikkäämmiltä kuin kiiltävät. Panosta laadukkaisiin, ohuisiin sukkiksiin. Sandaalien kärjistä vilkkuvat kärkivahvisteet näyttävät kaameilta, joten valitse joko umpikärkikset kengät tai uskaltaudu juhliin paljain varpain. Jos haluat juhlan kunniaksi pukeutua stay upeihin tai sukkiin, huolehdi siitä että hameen helma peittää yläreunan myös kumartuessasi. Seksikkäät alusvaatteet sopivat hyvin juhlakauteen, mutta niitä ei ole tarkoitus esitellä kaikille kanssajuhlijoille. 

Työpaikkojen pikkujoulut ovat haaste sinänsä. Toisaalta voisi olla kiva pitää hauskaa, mutta toisaalta samojen ihmisten kanssa joutuu tekemää töitä myös seuraavana maanantaina. Pukeutumista (ja ehkäpä alkoholinkäyttöäkin ;) kannattaa hieman rajoittaa, jotta uskottavuus ei vallan kärsisi. Hyvä nyrkkisääntö on, ettei esittele paljasta ihoa sen enempää kuin arkenakaan. Jos et normaalitilanteessa marssisi töihin syvään uurretussa ja selästä avonaisessa topissa, älä tee sitä pikkujouluissakaan. On nimittäin vähintäänkin hämmentävää istua pöytään normaaliin verrattuna puolialastoman esimiehen tai alaisen kanssa. Tämä koskee etenkin työyhteisöjä, joissa on suhteellisen tiukat pukeutumissäänöt. Kiinnitä asiaan vielä enemmän huomiota silloin, kun tilaisuudessa on myös asiakkaita mukana. Uskottavuutta ei kannata hukata yhden illan takia.  Vaikka paljasta ihoa vähän rajoittaisikin, voi silti pukeutua juhlavasti. Korut, asusteet, kampaus ja kengät tuovat näyttävyyttä asuun. Kaunis silkkistoola tai pashmina on asusteena korvaamaton - se tuo väriä, pitää lämpimänä ja vaatettaa avoinaisemman mekon toimistokelpoiseksi. 

Lopuksi vielä todettakoon, että viime kädessä kutsukortti ratkaisee. Jos saat kutsun, jossa pukukoodina on tumma puku, se tarkoittaa kunnon iltapukua ja paljaita olkapäitä huolimatta siitä, onko paikalla työkavereita vai muita tuttuja. Pikkumustan kanssa luota rauhassa siihen, että puku tekee tehtävänsä. Trust me, you don't need that glitter!

Ei kommentteja: