keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Plus-kokoisen vaatevalinnat

Vaatekoko ei automaattisesti tarkoita tietyn mallista vartaloa. Niinpä plus-kokoiset naiset voivat hyödyntää edellisten postausten ohjeita sen mukaan miten kurvit ovat kehoon asettuneet. Seuraavassa muutamia vinkkejä kurvikkaille naisille.

Housuissa ja hameissa kannattaa kiinnittää erityishuomiota vyötäröön. Jos haluat minimoida keskivartaloasi, valitse mahdollisimman yksinkertaisia ja sileitä vyötärölinjoja. Vältä kuminauhavyötäröitä ja laskoksia vyötäröllä, joissa vyötärön ympärille kerätään vielä lisää mittaa kasaamalla siihen kangasta. Suorat tai levenevät lahkeet tasapainottavat kokonaisuutta. Sen sijaan nilkkaan päin kapenevat lahkeet korostavat keskivartalon leveyttä.  Prässit luovat yhtenäistä linjaa ylhäältä alas, joka pukee etenkin lyhytjalkaisia. Valitse housuissa ja farkuissa ns. normaali vyötärönkorkeus, joka asettuu enintään navan korkeudelle tai vähän alemmas. Pieni määrä strechia farkuissa lisää istuvuutta. Ole kuitenkin tarkkana, mihin kohtiin farkkujen koristelut kiinnittävät huomiota. Tummansiniset perusfarkut ovat hyvä vaihtoehto, jotka voi asustaa sopiviksi monenlaisiin tilanteisiin.  

Valitse yläosat vartalosin mittasuhteiden mukaan. Jos olet enemmän päärynämallinen, venepääntien ja isot kaulukset tasapainottavat, kun taas v-aukko pidentää kaulaa. Poolot ja muut umpinaiset leikkaukset voivat luoda turhan massiivisen vaikutelman kun taas vilaus solisluuta raikastaa kokonaisuutta. Jos tunnet olosi turhan paljastavaksi, hyödynnä pitkänomaisia huiveja ja kaulakoruja. Empireleikkaus pukee usein plus-kokoista, sillä se vetää huomion keskivartalon kapeimpaan kohtaan. Jos olet plus-kokoinen tiimalasi, kietaisumallit näyttävät luultavasti hyvältä päälläsi. Ja jälleen kerran: hanki kunnolliset rintaliivit. Mitä kookkaammat rinnat sitä tärkeämmät kunnon rintsikat ovat. Älä tyydy Lindexin valikoimiin vaan suuntaa erikoisliikkeeseen. 

Valitse napakoita mutta laskeutuvia kankaita, jotka antavat plussavartalolle struktuuria mutta laskeutuvat silti kauniisti. Tällaisia ovat esim. villasekkoitteet, hyvälaatuiset puuvillat ja 
pellavat. Panosta asusteisiin! Kauniit kengät, käsilaukut ja korut viimeistelevät minkä tahansa asukokonaisuuden. Korosta vartalosi parhaita puolia. Ota ilo irti upeasta decolteesta, olkapäistä, siroista ranteista tai kauniista sääristä tai mistä tahansa mistä itse itsessäsi pidät. Huolehdi siitä, että vaatteesi istuvat hyvin. Kookkaampi vartalo ei tarkoita muodottomia vaatteita.    

Queen Latifah osaa korostaa vartalonsa parhaita puolia. Pääntie on avonainen mutta tyylikäs. Puvun väritys luo pystysuoraa linjan ja tummemmat raidat rikkovat yhtenäisen pinnan visuaalisesti, saaden kokonaisuuden näyttämään linjakkaammalta. Korkeakorkoiset pistokkaat pidentävät ja hoikentavat sääriä tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. 












Nikki Blonsky puolestaan esiintyi Hairspray elokuvan tähtenä. Leveä vyö korostaa vyötäröä sen kapeimmalta kohdalta. V-kaulus pidentää kaulaa. Asu on hyvä esimerkki siitä, että kilot eivät tarkoita muodotonta pukeutumista. Asu ei tosin värivalinnoiltaan ole mielestäni paras mahdollinen, yksivärinen pusero olisi ollut tyylikkäämpi. Toisaalta kyseinen näyttelijä on kuvassa alle parikymppinen ja osallistumassa MTV:n palkintoiltaan, yliampuva kuosi menköön tilaisuuden piikkiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa, että joku käsittelee blogissaan myös pluskokoisen pukeutumista. Muutenkin asiallinen ja mielenkiintoinen blogi.

Jennifer kirjoitti...

Juu, olen sitä mieltä että tyylikäs voi olla kaiken kokoisena. Tämän postauksen leidit ovat mielestäni hyvä esimerkki siitä. Lukijoiden kokemuksia ja mielipiteitä otetaan myös ilolla vastaan!