sunnuntai 23. marraskuuta 2008

LBD etc.

Pikkumusta on ehdottomasti niitä vaatteita, jotka useimpien naisten kannattaisi omistaa. Samaa mieltä on lähes mikä tahansa naistenlehti tai tyylikirja, jonka käteensä ottaa. Mutta miksi? Syitä on itse asiassa runsaasti. 


Pikkumusta on yksi vaatekaapin monikäyttöisimmistä vaatteista, sillä se mukautuu todella monenlaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Jos et IKINÄ käy missään, pikkumusta voi olla turha hankinta. Sen sijaan jos tiedossa on teatteri- tai konsertti-ilta, 50-vuotispäivät, valmistujaiset, YO-juhlat, pikkujoulut, muut kissanristiäiset tai mikä tahansa tilaisuus joka kaipaa juhlavaa asua mutta ei kuitenkaan ole iltapukujuhla, pikkumusta on varma valinta. Kun mekon yhdistää jakkuun tai neuletakkiin, pikkumusta voi hyvin mennä myös päiväkäytössä. Tämä on kätevää erityisesti silloin kun iltamenoon on riennettävä suoraan esim. työpaikalta. Ajaton ja melko yksinkertainen malli sietää aikaa erinomaisesti, eikä näytä vanhanaikaiselta.


Pikkumustan käsite on niin laaja, että se jättää runsaasti tilaa yksilölliselle maulle ja vartalomallille. Pitkähihainen tai hihaton, avonainen tai umpinainen, minimittainen tai polvipituinen, röyhelöillä tai ilman - kaikki käy. Olennaista on, että vaate korostaa parhaita puolia ja saa olon kauniiksi ja tyylikkääksi. Ikä vaikuttaa tietysti valintaan myös. 16-vuotiaan ei tarvitse esittää Jackie O -kloonia, eikä 61-vuotiaan tarvitse hankkia asuaan H&M:sta. Toisaalta pikkumustiakin voi ajan kuluessa hankkia erilaisia eri tilaisuuksiin. Pikkumusta on myös erinomainen tausta näyttäville koruille. Täysmusta kokonaisuus on aina varma ja tyylikäs valinta, mutta voi joskus tuntua tylsältä. Sähäkkyyttä voi lisätä yhdistämällä pikkumustaan väriä hehkuvat kengät, käsilaukun tai hartiahuivin. 

Pikkumustalle on olemassa korvikkeensa. Värin ei välttämättä tarvitse olla juuri musta. Tummat neutraalit, kuten sininen, harmaa, ruskea tai viininpunainen ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Pikkumustan ideana on kuitenkin tietty eleettömyys, joten yksivärisyys on suositeltavaa. Yksivärinen kokonaisuus luo aina arvokkaamman vaikutelman kuin printtikuviot. Jos et taas syystä tai toisesta halua pitää hametta, juhlavat housut ja yläosa voivat korvata pikkumustan. Valitse kuitenkin materiaaleja jotka erottuvat arkivaatteista ja sopivat tilaisuuden luonteeseen.  

2 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Hyvä postaus! Nyt taitaakin siellä Suomessa olla pikkujoulujen huippuaika, joten hyvin ajoitettu kirjoitus.

Jennifer kirjoitti...

Kiitos! Jos on seurannut blogia pidemmän aikaa, on saattanut arvata etten itsekään asu Suomessa. Tällä hetkellä bloggaan Amerikan mantereella :)