maanantai 6. huhtikuuta 2009

Trenssi on klassikko

Tiesittekö, että trenssi eli kansainvälisesti trench coat suunniteltiin alunperin armeijan sadetakiksi 1. maailmasodan aikana? Ja että ensimmäiset trenssi olivat Burberryn tuotantoa? Tämä vaatekaapin klassikko on tullut pitkän matkan. Sotilaallisesta alkuperästä muistuttaa enää olkapäiden epoletit ja ryhdikäs leikkaus. 

Perustrenssi beigen värisenä ja yksirivisellä napituksella.

Trenssi  - kuten mikä tahansa takki - on investointi, joka kannattaa tehdä huolella. Tällä takilla on runsaasti hyviä puolia. Se on kevyt mutta peittävä, aina muodissa ja elegantti ja kuitenkin muuntautumiskykyinen. Trenssin voi heittää keväisen juhlamekon ylle, mutta yhtä hyvin se toimii farkkujen ja siistien tossujen kanssa.
mä on Burberryn nykymallistoa. Takki muistuttaa yllättävän paljon alkuperäistä sadetakkia.

Klassinen trenssi on väriltään beige. Muita perinteisiä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi musta ja tumman sininen. Mikään ei toisaalta estä irroittelemasta kirkkaan punaisella, limen vihreällä tai millä tahansa muulla värikkäällä vaihtoehdolla. Kannattaa valita "oman näköinen" väri, joka sopii ihonväriin ja toisaalta muihin vaatteisiin. 
Pirteä vadelmanpunainen takki on nuorekkaampi versio pitkistä vaihtoehdoista.

Yleensä trenssi on noin polvimittainen. Pituutena se onkin käytännöllinen vaihtoehto, sillä helma ylettää peittämään helman, mutta ei ole kuitenkaan epäkäytännöllinen liikkuessa. Pitkät naiset voivat huoleti valita pitempihelmaisen vaihtoehdon, jos se miellyttää silmää. Sen sijaan lyhyen ihmisen voi pitkä helma saada näyttämään vieläkin lyhyemmältä. Lyhyet trenssit ovatkin hauska sporttinen vaihtoehto polvimittaiselle takille. Perinteisesti trenssissä on kaksirivinen napitus. Jos haluat luoda visuaalista illuusiota kapeammasta uumasta, valitse yksirivinen versio. Vyö sopii useimmille, ja se vähentää tasapaksua vaikutelmaa joten sitä ei kannata unohtaa. 

Rento eleganssi saavutetaan, kun kaulusta nostetaan hieman pystyyn ja vyö kietaistaan solmuun. Jos aiot pitää takkia auki, solmi vyö rennosti taakse. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tämä oli hyvä postaus, sillä olen juuri aikeissa hankkia trenssin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Jenniferille mielenkiintoisesta blogista. Olen seurannut sitä jo viime vuoden puolelta.

Trenssit on tyylikkään näköisiä. Itselleni ei vaan tuo vyö sovi alkuunkaan. Olen yläosasta isompi kuin alaosasta ja vielä vähän omppumallinen. Suora ja kapeahko polvimittainen takki näyttää omasta mielestäni parhaalle.

Jennifer kirjoitti...

Jälkimmäiselle anonyymille: olen kanssasi samaa mieltä. Vyö saa kankaan pussittamaan myös edestä, mikä taas puolestaan korostaa etumusta tarpeettomasti. Kohdallasi vyötärö tulee luultavasti parhaiten esiin takin leikkauksella.

Mirka kirjoitti...

Trenssit ovat kyllä kauniita ja ajattomia takkeja. Itselläni oli tänään ensimmäistä kertaa kevättakkini - siis trenssini - päällä. Kevät on vihdoin saapunut! :)