torstai 16. huhtikuuta 2009

Käsilaukun kevätsiivous

Keävtsiivous on aiheellista ulottaa koskemaan myös käsilaukkuja. Naisten käsilaukuthan ovat ihmeellisiä monikäyttöesineitä, jotka tarpeen tullen toimivat paitsi laukkuna, myös muun muassa arkistona, kauppakassina ja roskiksena. Tai ainakin omani toimivat. Ahkeran käytön seurauksena käsilaukkuihin kertyy uskomaton määrä kaikenlaista kamaa, joka sinne ei todellakaan kuulu. Nipuittain kuitteja, karkki- ja purkkapapereita, lippusia ja lappusia sekä tietenkin epälukuinen määrä huulikiiltoja. 

Jotta roina ei matkustaisi koko vuotta ympäriinsä laukun mukana, on siis hyvä silloin tällöin tarkistaa, mitä kaikkea veskan uumeniin on eksynyt. Kätevintä on tyhjentää koko sisältö pöydälle ja erotella roskat tarpeellisista tavaroista. Samalla voi harkita, kuinka monta huulikiillettä on tarpeellista lastata takaisin. Karistele samalla murut ja pikkuroskat pois pohjalta ja puhdista tahrat pintapuolelta. Sitten kun on päässyt käsilaukkujen siivoamisessa hyvään vauhtiin, voi samalla energialla tyhjentää myös lompakon ylimääräisistä kuiteista. 

Olen tainnut ennenkin mainostaa erillisen sisäpussukan kätevyyttä. Pienessä pussukassa on hyvä säilyttää kaikkia naisellisia tarvikkeita, jotka on vielä helppo siirtää käsilaukusta toiseen. Tämä systeemi pitää laukut paremmassa järjestyksessä, kun pikkuesineet eivät seilaa laukun pohjalla holtittomasti. Omassa pussukassani kulkee mukana ainakin kampa, peili, laastareita, pikkuhousunsuoja, huulikiilto, huulirasva, buranaa, käsien desinfioimisaine ja korvatulpat. Vaihtelevasti mukaan saattaa päästä myös minikokoinen kosteusvoide, kurkkupastilleja tai muuta tarpeellista. Kaikki yllä mainittu mahtuu kuitenkin hyvin pieneen tilaan. Salaisuus on siinä, että kaikki pakkaukset ja esineet ovat minikokoa, lääkkeet kulkevat ilman paperipakettiaan ja laastarit ja korvatulpat eivät juuri tilaa viekään. Kyseinen setti ratkaisee jo varsin monta arkipäivän pulmaa.

Ei kommentteja: