perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kevätvalmisteluja

Kaikki lehdet pursuavat "nyt on aika sitä sun tätä" -juttuja, joten tehdäänpä tännekin sellainen. Maaliskuu on jo pitkällä, ja kohta kevät kolkuttaa oven takana toden teolla. Nyt on siis hyvä hetki valmistautua kausisiirtymään. 

Tässä vaiheessa vuotta on hyvä käydä talvikengät läpi, ja tarkastaa etenkin kantalappujen kunto. Talvisäilöön ei kannata laittaa rikkinäistä tai likaista, joten nyt on oikea aika hoitaa korjaukset kuntoon. Päätä samalla kannattaako kenkäpari säästää vielä ensi vuodeksi, vai onko aika luopua jostakin kokonaan. Sama operaatio koskee paksuja talvitakkeja, villahuiveja ja -paitoja. Vie pesulaan nuhjaantuneet, huolehti kaikki napit paikalleen ja päätä aiotko pitää vaatetta vielä ensi vuonna. 

Nyt kun talvivaatteita vielä ajoittain tarvitsee, on hyvä tilaisuus miettiä säilytysratkaisut valmiiksi. Investoi pariin tilavaan säilytyslaatikkoon, pukupussiin ja kenkälestiin, jotka pitävät tamineet kunnossa seuraavan puolen vuoden yli. Sitten kun toppatakkia ei enää oikeasti tarvitse, sen voi siirtää sujuvasti säilytykseen ja ottaa kevyemmät vaatteet tilalle.

Toisaalta tässä vaiheessa vuotta voi alkaa jo muistella, mihin ovat joutuneet trenssi, ohuet huivit, kävelykengät ja muut kevätvaatteet. Vaatevarastoaan voi silmäillä läpi, puuttuuko kenties jotain olennaista? Jos et ole syksyllä hoitanut kenkiä kuntoon, huolehdi siitä että keveämmät jalkineet ovat käyttövalmiina silloin, kun lumet ovat sulaneet. Aurinkolasit voi vähitellen kaivaa esille. Maaliskuu on säiden puolesta arvaamaton, mutta ei tätä talvea enää kovin pitkälle riitä. 

Ei kommentteja: