Suorat ja leveät lahkeet sopivat kaikille vartaloille. Koska pellava ei jousta, leveämmät leikkaukset ovat siinä myös miellyttävämmät päällä. Kuitu tosin venyy käytössä mutta kutistuu pesussa ennalleen. Hyvin naisellisia vartalomalleja pukevat parhaiten housut, jotka ovat vyötäröltä mahdollisimman sileät ja eleettömät. Hyvin hoikat ja kapealanteiset voivat huoleti valita myös malleja, joissa vyötärö kurotaan kiinni nauhalla tai vyöllä. Pellavan ominaisuuksista johtuen kangas on yleensä varsin jäykkää eikä se laskeudu juurikaan. Siksi nauha- ja kuminauhavyötäröisissä malleissa kangas jää lantiolle pököttämään, joten jos et halua korostaa tätä aluetta entisestään, valitse edellä mainittu sileä malli.
Pellavahousut ovat ajattomat, ja useimmin ne löytyvätkin klassisessa neutraalissa värissä. Huomaa, että tummat värit kuten musta ja tumman sininen luultavasti haalistuvat pesussa ajan myötä. Pellavan väriset ja valkoiset ovat erityisen kesäiset ja menevät kivasti kaikenlaisten yläosien kanssa. Muista etenkin valkoisten kanssa, että niistä näkyy armottomasti läpi. Kaupungilla näkee edelleen pöyristyttäviä valkoiset housut, mustat alkkarit -ydistelmiä! Pellavakangas ei yleensä ole kovin tiivistä, mikä aiheuttaa sen että myös valkoinen kuultaa valkoisen alta. Puuterinväriset stringit tai mummokalsarit ovat siis oikea vaihtoehto valkoisten pellavahousujen alle.
2 kommenttia:
Samaa mieltä, pellavahousut ovat parhautta! Ja vanhoihin, haalistuineisiinkin pellavaisiin saa jatkoaikaa värjäämällä, kokeiltu on. Lisäksi tuunasin yhdet toiset vanhat leveälahkeiset housut laittamalla lahkeensuihin kuminauhat. Tuli hyvät pussihousut.
terv. Tytti
Hei, toi värjäysvinkkihän on hyvä! Itse en ole uskaltanut kokeilla, mutta kiva kuulla että homma toimii. Itselläni on sekä tummat että vaaleat versiot pellavahousuista eri tilanteita varten.
Lähetä kommentti